Dolar

32,4423

Euro

34,7619

Altın

2.438,13

Bist

9.915,62

Korona virüs salgını havalar soğuyunca tekrar mı başlayacak?

Korona virüs salgını hava sıcaklıklarının artması ile kuzey yarım kürede etkisini azaltırken bu kezde hava sıcaklıklarının azaldığı güney yarım kürede etkisini artırıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-05-21 13:24:24

Korona virüs salgını havalar soğuyunca tekrar mı başlayacak?

Korona virüs salgını, kuzey yarım kürede mevsimin değişimi ile etkisini yitirdi. Özellikle ölü sayıları ile vakalardaki yayılım hızı düşüş gösterirken, güney yarım kürede bu sefer salgının hızı yükseldi. ABD'de Salgın Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin Direktörü olan Robert Redfield kritik bir uyarıda bulunarak "Sonbahar ve kış döneminde Kovid-19'un tekrar karşımıza çıkacağını gösteriyor" dedi.

Korona virüs'ün mevsimlerle olan ilişkisi üzerinden açıklamalarda bulunan ABD Ulusal Salgın Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC) direktörü Robert Redfield hastalığın kış ve sonbahar dönemlerinde geri dönebileceğini duyurdu. Redfield son dönemde özellikle Güney Amerika'da Kovid-19 salgınının hız kazanmasından dolayı hastalığın sonbahar ve kış döneminde yeniden nüksedebilecğeini söyledi. Redfield, "ABD, hastalık takip sistemini gelecek aylarda yaygınlaştırmalı yoksa yeni bir kamu sağlığı kriziyle karşı karşıya kalır, üstelik mevsimsel gribin de yayıldığı bir dönemde bunun gerçekleşmesi kötü sonuçlar doğurabilir." ifadesini kullandı.

Redfield, "Brezilya'da yaşananları hepimiz görüyoruz ve bu hastalığın kuzeyde tekrar canlanabileceğini düşünüyorum." dedi. Redfield, "Basit bir solunum virüsü ülkemizi dizlerinin üzerine çökmeye zorladı ve gerçekte kimsenin hatası yok. Ülkemiz onlarca yıldır buna hazırlıksızmış." yorumunu yaptı.

Haber Ara