Dolar

32,4535

Euro

34,7452

Altın

2.437,86

Bist

9.915,62

Komutanlar hafızalarını kaybediyor

Suriye'de siyasi çözüm sürecine gidiş konuşulurken Esed rejiminin hapishanelerinde tutulan muhalifler ve muhalif komutanların durumu tartışma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak Şeyh Fadi el Asami'nin hafıza kaybı yaşayarak hapishaneden tahliye olması gündeme bomba gibi düştü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-25 18:09:27

Komutanlar hafızalarını kaybediyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Esed rejimi, eski Özgür Suriye Ordusu komutanı Badra, Şeyh Fadi el Asami'yi üç ay tutukladıktan sonra, Daraa kentinin halkı tarafından serbest bırakılmaması durumunda ''isyan çıkarırız'' söylemleri sonucu serbest bırakıldı.

Fakat Şeyh Fadi el Asami'nin serbest kalmasının ardından rejim zindanlarında gördüğü işkence sonucu hafızasının kaybolduğu ortaya çıktı.

WhatsApp Image 2019-02-25 at 16.31.41

El Asimi Daraa'nın batı banliyösündeki Da'al beldesinde tutuklanmıştı. Tutuklanmadan önce Devrim Ordusu hizasında üst düzey bir pozisyonda, Hurran Reform Komisyonu üyesi ve Devrim Komutanlığı Konseyinin bir üyesiydi.

Daraa kentinin Rus bombardımanı ve Esed rejiminin ablukası sonucu hükümet güçlerine geçtiği dönemde El Asimi, Muhalifler ve aileleri ile birlikte kenti tahliye etmemiş, rejimle anlaşma yoluna gitmişti.

El Asimi'nin bu durumu Suriyeli Muhalif komutanların rejim ile anlaşsa dahi tutuklandığını ve işkenceye tabi tutulduğunu gözler önüne serdi.

Kaynak: Hadiabdullah.net

Haber Ara