Dolar

32,4633

Euro

34,7993

Altın

2.439,73

Bist

9.915,62

Kompresörlerde etkin piyasa denetim ve gözetimi başlıyor

İstanbul'da düzenlenen 'Hava Kompresörleri Çalıştayı'nda hava kompresörlerinin piyasa gözetimi ve denetiminde karşılaşılan sorunlar ele alındı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-06 12:49:58

Kompresörlerde etkin piyasa denetim ve gözetimi başlıyor
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğinde kompresör konusunda eğitilen denetçiler, sahaya inerek ürünleri teknik mevzuatına uygunluğu bakımından denetime tabi tutacak.

MİB açıklamasına göre, İstanbul'da düzenlenen "Hava Kompresörleri Çalıştayı" Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nün başkanlığında gerçekleştirildi. Hava kompresörlerinin piyasa gözetimi ve denetiminde karşılaşılan sorunların ele alınarak çözüm önerilerine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı bu Çalıştay'da denetimlerin daha etkin ve verimli hale getirilmesi için yapılması gereken düzenlemeler görüşüldü. Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Şakir Karakaya, Makina Denetim Şubesi sorumlusu Alpaslan Bulut ve Bakanlık Müşaviri Dilşad Bayram ve Makina İmalatçıları Birliği üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve İstanbul Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü temsilcileri de katıldı.

Bakanlık tarafından görevlendirilen denetçiler, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü'nce ürüne yönelik özel hazırlanan kontrol listeleri doğrultusunda denetimleri başlatacak. Yıl sonuna kadar devam edecek bu denetimlerde elde edilen sonuçlar yapılacak bir toplantıda kamuoyu ile paylaşılacak.

Haber Ara