Dolar

32,4541

Euro

34,7508

Altın

2.440,06

Bist

9.915,62

Koç Üniversitesi, canlı yayında işine son verdi

Türkiye’deki sağlık sistemiyle ilgili övgü dolu sözler sarf eden Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, katıldığı canlı yayında görev yaptığı Koç Üniversitesi'nden bir maille kovulduğunu açıkladı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-04 12:41:25

Koç Üniversitesi, canlı yayında işine son verdi

5e884a24c03c0e10bc46110d

CNN Türk'te Başak Şengül'ün sunduğu Akıl Çemberi programında koronavirüsle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında Koç Üniversitesi tarafından işine son verildiğini açıkladı.

"BENİ ATSAN NE OLUR ATMASAN NE OLUR"

Reklam arasından dönüşte söz verilen Prof. Dr. Çilingiroğlu şunları söyledi:

"Bundan önce bir şey söyleyebilir miyim? Yayın arasında geldi. Ben isim yapmak için televizyonda değilim. Tam arada, Koç Üniversitesi'nden benim istifa mektubumu göndermişler. Demişler ki buradaki işiniz bitmiştir, atılmışsınızdır fakülteden. Ben Allah'tan başka hiç kimseye; Atatürk gibi ihtiyacım yok. Koç Üniversitesi'nde çok emeğim geçti. Birçok öğrencim geldi. Beni atsan ne olur atmasan ne olur.

Bu çok önemli. Cumhurbaşkanımız ne dedi? 'Seferberlik var' dedi. Bu ne demek? Politikayı molitikayı bırak arkadaş herkes ele ele verecek demek. Ermenilere bakarım birbirlerini desteklerler, lobileri vardır. Yunanlılara bakarım kendilerini desteklerler. Yahudilere bakarım, git New York Havalimanı'na bak. Sakalları salmışlar hepsi Ahmet'i Mehmet'ten ayıramazsın.
Mehmet Öz çıkar, fındık fıstık yemesini senden mi öğreneceğiz derler. Yahu gurur duysanız ya Türkle.
Amerika'da dört profesörlüğüm var. ABD'de biyokimya da var. Biz Türkiye'ye yardım etmek istiyoruz. Diyorsunuz ki yurt dışındaki insanlar Türkiye'ye gelsinler. E geleyim de sen daha ben konuşurken; Amerika'dan biz seni attık. Niye attın? Televizyona çıktın bize söylemedin bilmem ne. Ben özgürüm. Türkiye'de de Amerika'da da hiçbir üniversiteyle çalışmak zorunda değilim. Rahmi bey acaba biliyor mu bunu? Koç Üniversitesi'ne ihtiyacım yok."

TÜRKİYE'Yİ ÖVMÜŞTÜ

ABD'de yaşayan Türk Profesör Mehmet Çilingiroğlu, Türkiye'ye övgü dolu sözler sarf etmişti. Prof. Dr. Çilingiroğlu, Türkiye'nin sağlık altyapısının gücüne dikkat çekerek, “Sizler çok şanslısınız. İşsiz bile kalsanız 50 TL SGK ödemesi ile ilaç alıp, tedavi olabiliyorsunuz. Allah devletimizden razı olsun. Hükümetimizden razı olsun” demişti.

Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sunduğu programı kendisine yeterli süre verilmediğini öne sürerek terk eden Prof. Mehmet Çilingiroğlu Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Haber Ara