Dolar

32,3539

Euro

35,0380

Altın

2.328,09

Bist

9.079,97

Kış sezonu emlak için fırsat mı?

Kış aylarında ev arayanlar genelde ciddi arayış içerisinde olanlardır. Bu süreç, yaz öncesi fırsat olarak da görülebilir

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-09 16:25:03

Kış sezonu emlak için fırsat mı?

 Emlak satışlarında kış, yaz ayrımı olur mu? Elbette. Ancak bunu ev arayan ya da ev satan açısından mı yoksa emlakçı açısından mı değerlendiriyorsunuz bu önemli.

Kış ayları gayrimenkul satmak için yılın en zor zamanı olarak kabul görür. Kış ayları ölü sezon olarak tanımlansa da bunun beraberinde getirdiği avantajlar da var.

Kış aylarında ev arayanlar genelde ciddi arayış içerisinde olanlardır.

Gerek yatırım gerek kullanım açısından olsun. Bir an evvel ev alım sürecine girip  "Yeni sezonu daha avantajlı kullanmalıyım" düşüncesi de alıcıları motive edebiliyor.

Kış aylarının durgun olması alıcılar açısından fırsat olarak tanımlanabilmektedir.

Emlakçı açısından daha az sayıda müşteriye iki yönlü bakmak gekiyor. Ciddi olup olmaması, fırsatı görüp görmemesi...

Çoğu ev alma niyetinde olan müşteri, evin kışın güneş alıp almamasını, ısınma sorununun olup olmadığını ve çevrede nasıl bir tesir bıraktığı sorularının cevabını da bulabilmekte.

Elbette vatandaş açısından yazlık ise yaz sürecinde, aranan kışlık ise kış sürecinde olması diye bir durum söz konusu değil. Burada aslolan aranan gayrimenkulün cazip fiyat sunup sunmadığı.

Kış aylarında ev arama sürecinde olanların en büyük avantajı ise, evde çokça zaman geçirildiği için aranılan gayrimenkule daha fazla bakma fırsatının bulunabilmesi ve fiyatlardaz "Ölü sezon" olarak görülen bu dönemin aslında sezonun yaza evrilmesiyle birlikte fiyatların da kıpırdayacağı beklentisi. Bu ikisinin arasındaki alım ya da satım adımları da fırsat olarak değerlendirilebilmektedir...

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara