Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Kırılgan barış süreci çökme eşiğinde'

Guardian gazetesi, Türkiye'de yaşanan son çatışmaları 'Ankara Kürtleri hedef alırken Türkiye'deki barış süreci yerle bir' başlığıyla duyuruyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-27 12:31:45

'Kırılgan barış süreci çökme eşiğinde'

Lice'de askerleri hedef alan saldırının ardından Türkiye'de kırılgan barış sürecinin çökme eşiğinde olduğunu belirten gazete, Ankara'nın NATO'dan olağanüstü toplantı talebinde bulunduğunu öne çıkarıyor.

Guardian, NATO toplantısında Türkiye'nin Suriye sınırında bir tampon bölge oluşturulması talebinde bulunabileceği tahmininde bulunuyor.

ABD'nin Türkiye'nin son operasyonlarına yaklaşamının da değerlendirildiği haber şöyle devam ediyor:

"ABD'li yetkililer 'Türkiye'nin kendini savunma hakkı var' diyerek Türkiye'nin PKK'ya yönelik hava saldırılarına destek verdi... Bazıları PKK'nın hedef alınmasının ABD ile anlaşmanın bir parçası olup olmadığını merak ederken, bazıları ise ABD'nin Kürtlere olan desteğini çektiğini düşünmek için erken olduğunu söylüyor."

Haberde tarihçi Mesut Yeğen'in şu değerlendirmesine de yer veriliyor: "Türk devleti ile PKK arasındaki çatışmalarda, Amerikalılar hep Türkiye'nin tarafında oldu. Burada asıl sorulması gereken, Türkiye PYD'yi de hedef almaya başlarsa ABD'nin ne yapacağı..."

Haber Ara