Dolar

32,4454

Euro

34,7775

Altın

2.442,56

Bist

9.915,62

Kiralık villa seçerken net olun

Yaz tatiliniz için kiralık villa arayışına geçtiyseniz hem erken rezervasyonu takip etmeniz hem de ödeyeceğiniz miktarın seçeceğiniz villaya değip değmeyeceğini iyi analiz etmeniz gerek.....

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-20 23:29:46

Kiralık villa seçerken net olun

İçerisinde bulunduğumuz pandemi süreci tatil tercihlerimizi de belirledi.

Otelleri değil de apart ya da villa tarzı bir tatil seçeneği ön plana çıkarken tek başınıza ya da ailecek gideceğiniz bir tatil için de dikkate almanız gerekenler var.Lüks kiralık villa kiralama konusunda dikkat edilmesi gerekenlerin başında erken rezervasyon gelmekte.
Erken rezervasyon sezonunun açılacağı tarihleri göz önünde bulundurup biran evvel harekete geçmeniz önemli.Çünkü sezon başlamadan rezervasyon yaptırmak sonrasında yer bulma konusunda sıkıntı yaşanmasının önüne geçer. İstediğiniz özelliklere sahip lüks bir villa kiralamak için elinizi çabuk tutmalı ve tatil planınızı bir an önce yaparak villanızı seçmeniz gerek.

Havuz mu deniz mi?

Lüks villaların kendilerine ait bir bahçesi ve havuzu bulunur. Bu nedenle seçim yaparken bunlara dikkat etmek gerekir.Çok fazla sayıda odası ve birden fazla tuvalet ve banyosu olmasında fayda var.Mutfakta ev sakinlerinin ihtiyacı olan her şeyin olması ve bu konuda eksik bir ev araç ve gerecinin olmaması gerekir. Birden fazla yatak odası olmasında bu yatak odalarında ebeveyn banyosu olursa konforunuz da artar.
Konuk ağırlamak için gerekli tüm ekipman ve donanımın yanı sıra gerekli imkanları sağlaması lüks kiralık villalarda önemli.
Villa seçiminde havuzunun bulunup bulunmması ya da denize yakın olup olmaması önceliğiniz olmalı.

Doğa ile iç içe mi şehire yakın mı?

Doğanın içinde şehirden uzak bir villa mı yaksa şehirden kopmak istemeyeceğiniz bir lokasyon mu? Tercih ederken görsellere dikkat etmeniz lazım. Lokasyon incelemesi ve yorumlara bakarak fikir de edinebilirsiniz. Herşeyden önce bilinen turizm şirketlerinin rezervasyonuna öncelik vermeniz ileride yaşanacak sıkıntıların aşılmasında da işinizi kolaylaştırır.Ayrıca villanın önemli noktalara yani hastane, market ya da eczane gibi noktalara yakın olmasında her zaman için fayda vardır.Çocuklu aileler genelde şehirden çok kopmak istemezler. Bunda küçük çocuklarının herhangi bir sağlık sorununun yaşanması durumunda hastane gibi kurumlara yakın olma ihtiyacı öne çıkar.
Aynı durum yaşlı çiftler ya da yanlarında anne baba gibi yaşlı çiftlerin bulunmasının da tesiri olur.

Ailecek bir tatil mi?

Lüks kiralık villalar aynı zamanda aileler için oldukça uygun bir tatil alternatifi oluşturur. Çünkü bu tür villalarda kalacak oda sayısı ve diğer imkanlar daha fazla. Sağladığı geniş çaplı olanaklar ile kalabalık aile grubu olarak lüks kiralık villalarda konaklamak mümkün.
Tabi tüm bunlar bir yana bütçenize uygun villayı bulmanız da önemli.
Eğer denize çok yakın ise tercihiniz fiyattan fedakarlık yapmanız lazım. dağ ya da deniz manzaralı bir tercih de rezervasyondaki fiyata tesir edecektir.Dikkat etmeniz gereken noktaların başında kiralamayı düşündüğünüz villanın konumu gelmektedir. Kiralayacağınız villanın eğlence alanlarına ve sahile yakınlığına dikkat etmeniz sizin için iyi olacaktır.

Villanın güvenliğine dikkat edin

Tatilinizin çok daha güzel ve eğlenceli geçmesi için bu noktaya çok dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi durumda ise sahile ve eğlence yerlerine ulaşım için fazladan bütçe ayırmanız gerekebilir.Kiralık yazlık villa tercih ederken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer nokta ise villanın güvenlik özellikleridir. Çünkü kaldığınız yerin güvenli olması, diğer tüm özelliklerden çok daha önemlidir. Kiralama sırasından villanın güvenliğine dikkat etmeli, güvenliğinden emin olmadığınız villaları tercih etmemelisiniz.

Kaporanızı kayıt altına alın

Yaz tatilini geçirmek istediğiniz villayı kiralarken şahıs bazında bir görüşme yapmışsanız sizden ilk etapta belli bir kapora istenebilir. Bu durumda resmi kanallarla gönderilerinizi kayıt altında bulundurun. Tatil ücretini tamamen vermemeniz yararınıza olacaktır.
Kiralanacak oda ile ilgili kafanızda soru işaretleri varsa villa yetkililire ile temasa geçerek teyitleşebilirsiniz.
Resimlerine bakarak seçtiğiniz bir villa ya da villanın sosyal olanakları hakkında da birebir bilgi almanız tatil başlangıcında size sürpriz olmaz.

Baştan pazarlıkta bulunun

Sadece oda mı ya da kahvaltı mı. Herşey dahil mi tam ya da yarım pansiyon mu? gibi bilgi sahibi olarak giderseniz bütçenizi de ona göre ayarlamış olursunuz.Yazlık villa siçiminde günlük fiyat üzerinden değil de kalacağınız gün sayısından yola çıkarak yetkililerle pazarlık yaparsanız daha fazla indirim de alabilmeniz mümkün. Kalacağınız gün sayısı ne kadar artarsa pazarlık gücünüz de o oranda artabilecektir.

Haber Ara