Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kır pidesi hamuru nasıl yapılır? Kır pidesi tarifi ve detayları...

Kır pidesi hamuru nasıl yapılır? Kır pidesi hamurunu yapmanın inceliklerini sizler için derledik. Atıştırmalıkların gözdesi, çay saatlerinin vazgeçilmezi kır pidesini tam kıvamında, ölçüsünde yapmak için bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki ama kır pidesinin hamuru nasıl olmalı, malzemeleri neler olmalı? Hamurun ısısı, içindeki malzemelerin miktarı ve hamurun yumuşaklığı nasıl ayarlanmalı? Kır pidesi hamuru nasıl yoğurulur? Hamuru cıvık mı sert mi olur? İşte merak edilen püf noktaları...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 22:10:10

Kır pidesi hamuru nasıl yapılır? Kır pidesi tarifi ve detayları...

Evde yapılan pidelerin lezzeti bir ayrı oluyor. Özellikle kıymalı pide içerisine eklenen bir adet patlıcan ya da mantar farklı bir lezzet meydana getirmenize olanak sağlıyor.

Kıymalı pidenin hamuru için dikkat edilmesi gereken püf noktaların başında; hamurun çok sert yoğurulmaması geliyor. Elinize bir mutfak gereci -kaşık ya da demir spatula- alarak hamuru yoğurdukça elinizi sıyırın ve cıvık, ele yapışmayan  bir hamur elde edin. 10 dakika yoğurduktan sonra hamur kendini toplayacak ve elinize yapışmayacaktır. 

Hamuru açarken zaten un ile açılıp, un üzerinde çalışılacağı için, hamuru sert yoğurduğunuzda, pişen pide daha sert olacaktır. Bu nedenle cıvık bir hamur tutturmaya çalışın. Unu, azar azar ekleyin.

Kıymalı Kır Pidesi Malzemeleri

Malzemeleri mümkün olabildiğince ölçülü yapmaya çalışın. Fakat un kıvamını hamurun sertliğine göre ayarlayın.

  • 5, 5 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1. 5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz

İçi İçin;

  • 300 gr kıyma
  • 3 adet domates
  • 1 büyük soğan
  • 1 sivri biber
  • 10 dal maydanoz
  • tuz, pulbiber, kekik, karabiber

Kır Pidesi Hamuru Nasıl Yapılır?

Öncelikle mayanın içerisine sıvıları ekleyerek aktive olmasını sağlayın ve birkaç dakika sonra üzerine unu yavaşça ekleyerek cıvık bir hamur elde edin. Yoğurma aşamasında tuzu ilave edip 8-10 dakika kadar yoğurun, iyi yoğurulan hamur sonrasında elinize yapışmayacaktır.

Hamuru mayalanması için dinlendirin ve dinlendikten sonra bezelere ayırın. Bu şekilde de mayalanmasını beklerken, iç harcı hazırlayın.

Tavanızın içerisine yağ ve soğanı alıp, biberi ekledikten sonra kavurun ve kıymayı da son olarak ekleyin. Domates ve maydanozu ilave edip bir süre sonra ocaktan alın. Çok pişirmemeye özen gösterin, aksi halde hamurun içerisinde de pişeceği için, kuru olacaktır. Sulu kalması için renginin dönmesi yeterli olacaktır.

Mayası gelmiş olan hamurları uzun ince şekilde açın ve bir kaşık hazırladığınız harçtan ilave edip kenaralarından kıvırarak kapatın. 

Yağlı tepsiye dizdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürerek 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Şimdiden afiyet olsun...

Haber Ara