Dolar

32,4730

Euro

34,7872

Altın

2.441,70

Bist

9.915,62

Kılıçdaroğlu: Türkiye felaketin eşiğindedir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin felaketin eşiğinde olduğunu söylerken, hükümete ağır eleştirilerde bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 18:00:57

Kılıçdaroğlu: Türkiye felaketin eşiğindedir

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'ye gelerek partililerle buluştu. Parti binasında Düzce'de eylem yapan kadınlara destek vermek için şehre geldiğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, Başkanlık Sistemi ve Anayasa hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin tarihin en derin krizlerinden birini yaşadığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Geçen yasama döneminde 60 madde üzerinde anlaştık. Yargı Bağımsızlığı ile ilgili maddeleri de oraya koyalım getirin, çıkaralım meclisten dedik. Olmayacağını söylediler. İlla başkanlık olacak. Niye Başkanlık olacak? Güçler ayrılığı yani yasama, yargı ve yürütmeyi kuvvetlendirelim diyorlar, getirin kuvvetlendirelim. Sorumsuz kişilerin hesap verdiği bir ortamda demokrasi vardır. Adaletin olduğu bir yerde demokrasi vardır. Bunun için hepimize görev düşüyor. Bana da görev düşüyor. Bir partili olarak size de görev düşüyor” dedi.

“TÜRKİYE BUGÜN BİR FELAKETİN EŞİĞİNDEDİR”

Türkiye'de 2002 yılında terör olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, gelinen noktada Türkiye'nin kan gölüne döndüğünü öne sürdü. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Her gün şehitlerimiz geliyor. Sorumlusu kim? Terör örgütü ne zamandan beri sorumluluk üstlenmeye başladı. Akıl var mantık var. Ülkeyi yönetenler sorumlu olanlardır. Siyasi sorumluluk diye Anayasa'da bir kavram vardır. Bunların hepsini anlatmamız lazım gelir. Eski kavgaları bir tarafa bırakacağız. Vatandaşa oturup anlatmamız lazım gelir. Kahvelerde, ev gezmelerinde, sokakta, caddede bunları anlatmamız lazım gelir. Türkiye şu anda yönetilmiyor. Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birisini yaşıyor. Türkiye'nin yöneticisi kim? Birisi açıklama yapıyor, ‘Ben devletin ve hükümetin temsilcisi olarak açıklama yapıyorum' diyor. Öbürü de ‘Tamam devletin temsilcisisin ama hükümetin temsilcisi de benim' diyor. Kendi aralarında anlaşamıyorlar. Bunlar nasıl ülkeyi yönetecekler. Yönetemedikleri için ülke bugün kan gölüne dönmüş durumda. Yönetimin değişmesi lazım gelir. Devlet akılla yönetilir. Bilgi ile yönetilir. Birikim, irfan, ahlakla yönetilir. Ahlaki değerleri sıfırlanmış bir yönetim anlayışı Türkiye'yi felakete götürür. Türkiye bugün bir felaketin eşiğindedir. Bunu gayet açık ve net söylüyorum.”

 

Haber Ara