Dolar

32,5403

Euro

34,8786

Altın

2.426,35

Bist

9.713,47

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı!

Artvin'de Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı. İşte ayrıntılar...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 14:12:58

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı!

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Artvin'den Ardahan'a giden CHP'nin konvoyuna Yarıklı köyü yakınlarında silah sesleri duyuldu.

İLK GELEN BİLGİLER

Saat 12.40'ta Artvin, Şavşat'a gelen Kılıçdaroğlu, karayolu ile Ardahan'a geçmek istemişti. Konvoyuna ateş açılan CHP Lideri şu anda aracında oturuyor. Konvoyda bir yaralı olduğu biliniyor. Fakat kim olduğu bilinmiyor. Ambulansların çağrıldığı biliniyor.

Ateş açılması sonrası sıcak çatışma sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun aracının çevresinde silahlı 20'den fazla koruma olduğu ve sıcak çatışmaya girdikleri belirtiliyor.

HABER DÜZELTİLDİ!

Kısa bir süre sonra konvoya ateş açılmadığı konvoy güzergahında çatışma çıktığı, Kılıçdaroğlu'nun korumalarının sıcak çatışmaya girdiği belirtildi. Konvoyun bu çatışma ile bir ilgisi olmadığı ve çatışmanın ortasında kaldığı bilgisi geçildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DURUMU?

Kılıçdaroğlu'nun durumu ile ilgili ise CHP Genel Merkezi'nden açıklama geldi. Bu açıklamaya göre yaralanma gibi bri durum olmadığı gibi Kılıçdaroğlu'nun durumu iyi.

KONVOY PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Son verilen bilgilere göre ise CHP konvoyu Şavşat'a geri dönüşe geçtiği ve programını iptal etti. Bu bilgiyi CNN Türk ekranlarında paylaşan CHP'li Gürsel Tekin, Karadeniz civarında böyle bir saldırı beklemediklerini de sözlerine ekledi.

DÖNÜŞ YOLUNDA İKİNCİ ÇATIŞMA

Konvoyun dönüş yolunda ise Meydancık yol ayrımında ikinci saldırı yaşanıyor. Burada Kılıçdaroğlu, araçtan inerek Karayolları binasına götürüldü. Bu esnada Kılıçdaroğlu'nun zırhlı panzere bindirilerek götürüldüğü bilgisi geçildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA!

Bulunduğu binadan telefonla CNN Türk canlı yayınına bağlanan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Benim açımdan bir sorun yok. Ben iyiyim. Karayolları binasındayım. Gerekli güvnelik önlemleri alındı. Biz çatışmanın olduğu alanda galiba, olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri bizi o alandan çıkardı. Umarım bir can kaybı yaşanmaz güvenlik güçleri açısından."

GEÇMİŞ OLSUN TELEFONLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

ROKET SALDIRISI ÖNLENDİ

NTV'nin geçtiği bilgiye göre ise konvoya yönelik "roketli saldırı hazırlığı" tehdidi sebiyle yüksek güvenlik önlemleri alındı. Buna göre Şavşat'a dönüş yoluna geçen Kılıçdaroğlu'nun konvoyunu hedef alan bir terörist elinde roket ile konvoyu hedef almak üzereydi. Uzun namlulu silahlarla Kılıçdaroğlu'nu koruyan korumalardan biri o teröristi hedef alarak öldürdü.

EFKAN ALA'DAN İLK AÇIKLAMA

Ala "fail PPKK'dır" diyerek şu ifadeleri kullandı:

Kendisi ile telefonda görüştüm. Durumu değerlendirdik. Gayet durumu iyi. Büyük bir üzüntü duyduğumuzu belirttim. O da gayet metanetli bir şekilde karşıladı. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımız da yanımızdaydı. Geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Konvoydaki jandarma aracına ateş açıldı. Biri ağır 3 askerimiz yaralı. Biz bu seyahatin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için önlem almıştık. Orada bazı tehdit unsuları bulunuyordu. Şimdi kendisini güvenli bir araçla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de kendisi ile birlikte. Şimdi biz o bölgeye hem seyahatte kullanılması hem yardımcı olunması için helikopter de gönderdik. PKK terör örgütü Ordu ve Giresun'da Karadeniz'e açılmak üzere bazı teşebbüslerde bulunmaktadır...

ŞAVŞAT KAYMAKAMLIĞINA GÖTÜRÜLDÜ

CNN Türk canlı yayınına bağlanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Okan Konuralp şunları söyledi:

"Şu an Şavşat kaymakamlığındayız. Güvendeyiz. İçişleri'nin sağladığı bir helikopter ile buraya geldik. Genel Başkan'ın aracına roketli saldırı yapılacaktı,korumalar teröristi farketti. çatışma başladı. Olağan üstü güvenlik tedbirlerinin Devlet tarafından alınması sayesinde,bu suikat girişimi başarız olmuştur."

PROGRAMLAR DEVAM EDECEK

Konuralp, planlanan programı dğeiştirmeyeceklerini de belirtti.

SİYASİ SUİKASTLER TEHLİKESİ

15 Temmuz sonrası hala firari olan darbecilerin siyasi suikastlerde bulunabileceği konuşulmuştu.

KILIÇDAROĞLU'NUN KORUMALARI ARTIRILMIŞTI

15 Temmu zosnrası CHP Liderinin koruma sayısı da artırılmıştı.

Haber Ara