Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kılıçdaroğlu'ndan yeni partilerle ittifak sinyali

Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi'yle ilgili bir sourya 'Yeni ittifaklar olabilir. Türkiye iki bağlamda ayrıştı. Demokrasiden yana olanlar, otoriter rejimden yana olanlar. Böyle olunca iki ayrı ittifak olması lazım.' yanıtını verdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-29 09:10:46

Kılıçdaroğlu'ndan yeni partilerle ittifak sinyali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni yıl öncesinde bir araya geldiği gazetecilerin Ankara temsilcilerinin sorularını yanıtladı.

"YENİ İTTİFAKLAR OLABİLİR"

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre, 2020'de erken seçim beklentisi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi'ne ilişkin sorulara şu yanıtı verdi:

"Erdoğan iktidarda kalmak için ne gerekiyorsa yapıyor. En büyük endişem, giderken Türkiye'ye büyük zarar vermesi. 2020'de erken seçim beklentim yok. Ali Babacan ile henüz görüşmedim. Abdullah Gül ile bir yakınının sağlık sorunu ile ilgili telefonda görüştüm. Yeni ittifaklar olabilir. Türkiye iki bağlamda ayrıştı. Demokrasiden yana olanlar, otoriter rejimden yana olanlar. Böyle olunca iki ayrı ittifak olması lazım. Gerek Babacan gerek Davutoğlu yaptıkları açıklamalarda güçlü parlamenter sistemden yana olduklarını ifade ediyorlar. Bizi memnun ediyor. Demokrasiden yana olan tüm tarafların iş birliği yapması lazım."

Haber Ara