Dolar

32,3755

Euro

34,9680

Altın

2.325,67

Bist

9.057,86

Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'nin ortak açıklama teklifini geri çevirdi

Muharrem İnce'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak ortak açıklama yapmayı önerdiği, ancak Kılıçdaroğlu'nun bu teklifi 'Sizinle sonra görüşeceğiz' diyerek reddettiği iddia edildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-24 12:38:18

Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'nin ortak açıklama teklifini geri çevirdi

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğü iddia edilen CHP'li ismin Muharrem İnce olduğu iddiaları Türkiye'de birinci gündem maddesi olmayı sürdürüyor.

Görüşme iddiaları hem Cumhurbaşkanlığı ve Erdoğan hem de İnce tarafından yalanlandı. Fakat bu sefer de CHP'deki tartışma alevlendi.

Muharrem İnce, kendisine Genel Merkez tarafından kumpas kurulduğunu belirterek açıklamalarını sürdürürken, Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili uzlaşmaz bir tavır sergilediği beliritliyor.

Cumhuriyetten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan'ın iddiaları ile gündeme gelen olayda, Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak birlikte bir açıklama yapmayı önerdi.

"SİZİNLE SONRA GÖRÜŞECEĞİZ"

İnce'nin "Bu tartışma partiyi yıpratacak. Gerekirse ben sizin yanınıza geleyim görüşelim. Gazetecilerin karşısına çıkalım, bu konuda bir açıklama yapalım” dediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu ise İnce'ye “Sizinle sonra görüşeceğiz” diyerek görüşmeyi sonlandırdı.

"GENEL BAŞKANI ARADIM, 'BAKARIZ' DEDİ"

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a da açıklamalarda bulunan İnce, şu açıklamaları yaptı:

"Beni asıl üzen bir gazetecinin iftirası değildir. Beni asıl üzen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın CHP'lilere kefil olmamasıdır, olamamasıdır. Tam tersine “Biliyorum, doğrudur, şaşırmadım” demiştir. Neyi biliyorsun? Çık, açıkla! Partim yara aldığı için ciğerim yanıyor. Genel Başkan'ı aradım. Birlikte fotoğraf verelim dedim. Bu belayı birlikte def edelim dedim. Parti yara alıyor, daha da yara alacak dedim. Görüşürüz, bakarız falan dedi. Kabul etmedi."

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1302415

Haber Ara