Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kılıçdaroğlu Erdoğan ve Ak Parti'ye sordu: PM bildirisine neden dava açtınız?

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı'na hakaretten dava açtığı CHP PM bildirisi ile ilgili Kılıçdaroğlu sordu: Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız’ ifadelerinden mi?

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-10 10:03:10

Kılıçdaroğlu Erdoğan ve Ak Parti'ye sordu: PM bildirisine neden dava açtınız?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Parti Meclisi üyeleri hakkında 5 Kasım'da yayımlanan bildiriye ilişkin olarak suç duyurusunda bulundu.

Gerekçe ise "Cumhurbaşkanına hakaret."

CHP MYK, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı olarak toplandı.

GÜNDÜM: BİZİ DE TUTUKLARLAR MI?

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, MYK'de, HDP milletvekillerinin tutuklanmasının ardından bunun CHP'ye de gelip gelmeyeceği konuşuldu.

CUMHURİYET ve LAİKLİK VURGUSU

MYK'de "Korkumuz yok, demokrasi, Cumhuriyet ve laiklik için, bedeli ne olursa olsun ödeyeceğiz" görüşü savunuldu.

KILIÇDAROĞLU: "ANLAMADIM"

Edinilen bilgiye göre; Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve AK Parti'nin bildiriden neden rahatsızlık duyduğunu anlamadığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TARTIŞMAYA "ATATÜRK" BOYUTU

Haberde Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi böldürmeyeceğiz ifadelerinden mi, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız ifadelerinden mi?" dediği not edildi.

"TÜRKİYE BİR ORTADOĞU ÜLKESİ DEĞİL"

Türkiye'nin bekası meselesinin herkesin sorunu olduğunu, barış ve huzur için herkesin mücadele etmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bizim dışımızdaki siyasi partiler de sivil toplum örgütleri de çaba harcamalı. Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, barış için çalışılmalı" diye konuştu. Bildirinin Türkiye'nin geleceği için olduğunu ve her yere yayacaklarını her ortamda okuyacaklarını belirten Kılıçdaroğlu tüm STK'lere, AKP içindeki makul insanlara, halka Türkiye'nin içinde geçtiği bu zor dönemde ortak mücadele çağrısı yapılacağını söyledi. Erdoğan ve Saray'ın kendi gibi düşünmeyeni terörize etmeye çalıştığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu politikayı dünya kınıyor. Türkiye bir dünya ülkesi, Ortadoğu değil" dedi.

Haber Ara