Dolar

32,2644

Euro

34,6903

Altın

2.401,26

Bist

10.336,50

Kılıçdaroğlu: Başkanlık olmayacak

Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni anayasa çağrısına cevap verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-15 15:10:30

Kılıçdaroğlu: Başkanlık olmayacak

Ajanslarda yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yeni anayasa çağrısına yönelik açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Defalarca Sayın Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundum. Gelin Türkiye'nin ihtiyacı olan adımları beraber atalım. Şimdi rejimi değiştirecekler diyor. Rejim tartışması 1923'te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok. Olsa da önüne ilk çıkan AK Parti olur, bunu da bil" sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Başkanlık bir rejim tartışmasıdır. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimini değiştiriyorsun. Cumhuriyeti diktaya dönüştürürsen rejimi değiştirmiş olursun" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bugün Filistin'in bağımsızlık günü olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Onuruyla mücadele eden, bağımsızlığı için çalışan Filistin halkı... Geçmişte Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının Filistin'e gidip mücadelesine destek verdiği Filistin halkı.

Mahmut Abbas'ın şahsında onlara da CHP'den sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Onların haklarını gerek Türkiye'de gerek uluslararası arenada sonuna kadar savunacağız. Biz aynı zamanda Filistinlilerin de partisiyiz"

Öte yandan Başbakan Yıldırım'ın partisinin grup toplantısında söylediği, "Şimdi CHP genel başkanı diyor ki kapımız açık. Bizimde kapımız açık. Hala vaktin var tren kalkmadan binebilirsin" sözlerine cevap veren Kılıçdaroğlu, "Türkiye ateş yerine dönmüş bunların bir derdi var. Başkanlık. Ya olmayacak arkadaş. Başkanlık bir rejim tartışmasıdır. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimini değiştiriyorsun. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırırsan rejimi güçlendirirsin. Cumhuriyeti diktaya dönüştürürsen rejimi değiştirmiş olursun" diye konuştu.

 

Haber Ara