Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kıl kurdu icin hangi doktora gitmek gerekir?

Kıl kurdu için hangi doktora gitmek gerekir? Sıklıkla karşılaşılan hastalıkların başında gelen kıl kurdu, bazen fark edilmeden geçirilebiliyor. Uzun sürdüğü takdirde de büyük bir sorun teşkil eden kıl kurdunun evde tedavisi de mümkün olsa da, yayılmadan bir uzmana başvurmak gerekir. Uzman bir hekim tarafından uygulanan tedavi sonrasında en kısa sürede kıl kurdu ortadan kalkacaktır. Peki ama kıl kurdu tedavisi için hangi doktora gidilir? Dahiliye, aile hekimi veya dermatolog kıl kurdu tedavisi yapar mı? Kıl kurdu için hangi bölüme gidilir? Sağlık ocağı kıl kurdu hastalığına bakar mı? İşte kıl kurduna dair merak edilen detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-02 14:49:48

Kıl kurdu icin hangi doktora gitmek gerekir?

Kıl kurdu, minik parazitik solucanların neden olduğu bir bağırsak enfeksiyonudur. Yetişkin kurtlar, yaklaşık olarak 5 ila 10 milimetre uzunluğundadır. Byüük bir rahatsızlığa sebep olan kıl kurtlarının tedavisi oldukça basittir.

Kıl kurdu belirtileri nelerdir?

- Makat ve vajinada kaşıntı

- Uykusuzluk

- Rahatsızlık

- Karın ağrısı

- Mide bulantısı

Kıl kurdu tedavisi için hangi doktora gidilir?

Bitkisel tedavilerle geçebilen kıl kurdu, fark edildiği andan itibaren büyük bir risktir. Hızla yayılan ve eşyalar üzerinde tutunabilen kıl kurdunun tedavisi için evde beklemek yerine bir uzman hekime başvurmak en uygun seçenek olacaktır. Belirtilerin varlığı fark edildiğinde sağlık ocağı ya da hastanelerin dahiliye bölümlerine başvurmak gerekir. Daha farklı sorunlar için, doktorunuz sizi yönlendirecektir.

Haber Ara