Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kıbrıs müzakere süreci

Kıbrıs müzakere süreci

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 14:58:37

Kıbrıs müzakere süreci
BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Ada'da müzakerecilerin görüşmesi dahil olmak üzere gerçekleştirilen her şeyin ümit verici olduğunu belirterek liderlerden samimi istek ve irade gördüğünü söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Espen Barth Eide'yi kabul etti. Cumhurbaşkanlığında yaklaşık 1 saat süren görüşmede, Dışişleri Bakanı ve Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ile BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim da hazır bulundu.

Espen Barth Eide, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ifade ederek Akıncı ile kapsamlı bir şekilde yarınki liderler görüşmesini nasıl organize edeceklerini konuştuklarını söyledi.

Ada'da müzakerecilerin görüşmesi de dahil olmak üzere gerçekleştirilen her şeyin ümit verici olduğunu belirten Eide, liderlerde gerçek, samimi istek ve irade gördüğünü kaydetti.

Eide, her iki lidere zamanı iyi kullanmalarını önerdiğini, müzakere sürecinde boşa harcanacak zaman bulunmadığını vurguladı.

Sürecin lider odaklı olmasına saygısından, görüşmenin içeriğiyle ilgili fazla bir şey söylemek istemediğini ifade eden Eide, yapılması gereken bir duyuru olursa liderler görüşmesi sonrasında liderler tarafından yapılacağını dile getirdi.

BM Kıbrıs Özel Danışmanı Eide, Akdeniz'deki doğalgaz ve petrolle ilgili konuların "Birleşik Federal Kıbrıs'ta" çözümleneceğini belirterek müzakerecilerin kısa sürede harika bir iş ortaya koyduğunu ve yoğun şekilde çalıştığını sözlerine ekledi.

Yeniden başlayan Kıbrıs müzakere süreci kapsamında KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum lideri Nikos Anastasiadis yarın ara bölgede bir araya gelecek.

Haber Ara