Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Kendimizle müzakere yapamayız'

AB'nin Brexit müzakerelerini yürütecek olan delegasyonun Başkanı Barnier, İngiltere'ye Brexit için hazır olmaları için çağrıda bulundu. Görüşmelerin henüz başlamadığına dikkat çeken Barnier, 'Kendimle müzakere yapamam' diyerek İngiltere'nin en kısa sürede hazır olması gerektiğini vurguladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-13 15:42:21

'Kendimizle müzakere yapamayız'

Avrupa Birliği'nin Brexit görüşmelerini yürütecek delegasyonunun Başkanı Michel Barnier, İngiltere'deki erken seçimlerden büyük oy kaybederek çıkan ve zayıf bir koalisyon hükümeti kuran Başbakan Theresa May'e Brexit görüşmeleri ile ilgili çağrıda bulundu.

Brexit görüşmeleri için teknik ve mali konuların da içerisinde yer aldığı karmaşık görüşmeler yapılacağına işaret eden Barnier, sürecin zor geçeceğini belirtti.

Londra'nın Brexit müzakerelerine başlamak için en kısa sürede bir müzakere heyeti ataması gerektiği çağrısında bulunan Barnier, "Masanın karşı tarafından bir İngiliz heyetine ihtiyacım var" ifadelerini kullandı. Barnier, "Ben kendimle müzakere yapamam" ifadelerini kullandı.

Barnier, "Müzakere yapamadık, ilerleyemedik. Bu için müzakerelerin başlaması lazım. İngiltere hazır olduğunda biz hazırız" ifadelerini kullandı.

Haber Ara