Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

KDP: Musul düşecek, Bağdadi bölgeyi terk etti

Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) Musul sorumlusu Said Mamuziny, 'Musul'un düşeceğini anlayan Bağdadi, bölgeyi terk etti' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-22 14:49:23

KDP: Musul düşecek, Bağdadi bölgeyi terk etti

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sputnik'e konuşan Mamuziny,
Musul operasyonunda çok sayıda IŞİD mensubunun öldürüldüğünü, örgütün dağılmakta olduğunu ve liderleri Bağdadi'nin Irak'ın Suriye sınırına doğru kaçtığını belirtti:

"Bağdadi, Musul'dan Suriye sınırına doğru kaçtı. Deyr ez Zor ile Irak sınırı arasında kalan bölgede olduğu tahmin ediliyor. Operasyonda IŞİD'in birçok emiri öldürüldü. Bazı emirler de bölgeden kaçtı. IŞİD'in Hollandalı emirlerinden Bely Tan Musuli, Muhendis mahallesinde öldürüldü. Humany adlı Danimarka vatandaşı IŞİD emiri ise Musul'dan kaçtı. IŞİD'in yabancı emir ve savaşçılarının çoğu öldü. Kimis sivillerin arasına karışarak kentten kaçıyor. Suriye'ye kaçanlar da oluyor. Bir mahalle alındığı zaman IŞİD militanları traş olup, sivil elbiseler giyip, kentten kaçıyorlar. Kentte artık az sayıda IŞİD militanı kaldı. Örgüt, Musul'da belgelerini de yakıp imha ediyor."

IRAK RAMAZAN ÖNCESİ BİTİRMEK İSTİYOR

Irak ordusunun Musul operasyonunu Ramazan öncesinde bitirmek için operasyona hız verdiği haberleri yayılmıştı. Fakat operasyonun Ramazan öncesi bitmeyeceğine dair yorumlar da hız kazandı.

Haber Ara