Dolar

32,4633

Euro

34,7993

Altın

2.439,73

Bist

9.915,62

Kazakistan’da, Nazarbayev’in aile hanedanlığına geri dönüş!

Kazakistan'ın eski devlet başkanı Nursultan Nazarbayev'in kızı Dariga Nazarbayeva yeniden senato başkanlığına seçildi. Rus Novıye İzvestiya gazetesi konuyla ilgili haberinde ise Devlet Başkanı Tokayev'in sadece bir 'emanetçi' olduğu ve iktidarın baba Nazarbayev'den kız Nazarbayeva'ya geçişine nezaret ettiği yorumuna yer veriyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-09-03 09:40:27

Kazakistan’da, Nazarbayev’in aile hanedanlığına geri dönüş!

Kazakistan'ın eski devlet başkanı Nursultan Nazarbayev'in kızı Dariga Nazarbayeva yeniden senato başkanlığına seçildi. Rus Novıye İzvestiya gazetesi konuyla ilgili haberinde ise Devlet Başkanı Tokayev'in sadece bir "emanetçi" olduğu ve iktidarın baba Nazarbayev'den kız Nazarbayeva'ya geçişine nezaret ettiği yorumuna yer veriyor.

Kazakistan'ın eski devlet başkanı Nursultan Nazarbayev'in kızı Dariga Nazarbayeva yeniden senato başkanlığına seçildi. RIA ajansının haberine göre, Nazarbayeva'nın senato başkanı olması önerisi, Devlet Başkanı Kasım-Cömert Tokayev'den geldi.

Kazakistan parlamentosunun üst kanadında konuşan Dariga Nazarbayeva, kendisine duyulan güven ve verilen destek için senatörlere teşekkür etti. Daha önce senato sözcülüğü görevini yürüten Nazarbayeva 56 yaşında.

Rusya'da yayın yapan Novıye İzvestiya gazetesi konuyla ilgili haberinde Tokayev'in sadece bir "emanetçi" olduğu ve iktidarın baba Nazarbayev'den kız Nazarbayeva'ya geçişine nezaret ettiği yorumuna yer veriyor. Yorumlara göre, ilk seçimlerde Nazarbayeva koltuğu geçecek ve "aile hanedanı" da kaldığı yerden devam edecek.

Eski devlet başkanı Nursultan Nazarbayev, ülkede bir türlü dinmeyen protestolar nedeniyle Mart ayında istifa etmişti.

Haber Ara