Dolar

32,4751

Euro

34,7277

Altın

2.438,78

Bist

9.915,62

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Belarus'ta

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev: - 'Kısa bir sürede önemli tarihi başarılar elde edildi. Biz, ikili ilişkilerin güçlü siyasi tabanını zor şartlarda oluşturduk. Ülkelerimiz açık ilişkilere sahip güvenilir ortaktır'- Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko:- 'Bugünkü ziyaretinizin iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasını sağlayacağından eminim ve bunun için bizde her şey var'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-29 18:11:31

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Belarus'ta
" Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, resmi ziyaret için gittiği Belarus'ta Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştü.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Nazarbayev'in Bağımsızlık Sarayı'nda resmi törenle karşılanmasının ardından taraflar dar çevreli bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, ziyaretinin, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 25. yılında gerçekleştiğine işaret ederek, "Kısa bir sürede önemli tarihi başarılar elde edildi. Biz, ikili ilişkilerin güçlü siyasi tabanını zor şartlarda oluşturduk. Ülkelerimiz açık ilişkilere sahip güvenilir ortaktır." ifadelerini kullandı.

İki ülkenin Avrasya Ekonomik Birliği çerçevesinde sıkı ekonomik etkileşim içinde olduklarının altını çizen Nazarbayev, Kazakistan'da 260 Belarus sermayeli şirketin ve 6 ortak otomobil fabrikasının faaliyet gösterdiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Lukaşenko da ikili ilişkilerin derinleşmesinde Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in ziyaretinin önemini vurgulayarak, "Bugünkü ziyaretinizin iki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasını sağlayacağından eminim ve bunun için bizde her şey var." dedi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Kazak-Belarus İş Forumu'na ve yarın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Devlet Başkanları Konseyi'ne katılacak.

Haber Ara