Dolar

32,2133

Euro

34,7654

Altın

2.458,64

Bist

10.333,05

Kayseri'deki saldırıya dünyadan tepki gelmeye devam ediyor

Avusturya, Arnavutluk, Ukrayna ve İspanya'dan Kayseri'deki saldırıya ilişkin tepkiler geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-17 18:10:23

Kayseri'deki saldırıya dünyadan tepki gelmeye devam ediyor

Kayseri'de düzenlenen saldırısıya dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.

İSPANYA

İspanya Dışişleri Bakanlığından Kayseri'deki saldırıyana ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İspanya, bu zor dönemde, hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin, Türk halkının ve Türk otoritelerinin acılarını paylaşıyor ve yaralılara acil şifalar temenni ediyor. İspanya Hükümeti, terörizmle mücadelede Türkiye ile samimi dayanışma içinde olduğunu, bu yarayı sona erdirecek güvenlik ve adalet güçleriyle sıkı bir uluslararası işbirliğinin gerekliliğine olan inancını bir kez daha yineler."

UKRAYNA

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Kayseri'deki terör saldırısını kınıyorum. Kurbanların ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Türkiye'nin yanındayız. Terörizm haklı değildir" görüşünü aktardı.

ARNAVUTLUK

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kayseri'deki terör saldırısını kınayarak "İstanbul'daki saldırının üzerinden bir hafta geçmeden Kayseri'de başka bir saldırı. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türk halkının acısını paylaşıyorum" değerlendirmesini yaptı.

AVUSTURYA

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kayseri'deki bombalı saldırı sonucu hayatını kaybedenlere en derin hislerimle başsağlığı diliyorum, bu tarz terör eylemlerini şiddetli bir şekilde kınıyoruz" ifadesini kullandı.

KOSOVA

Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Fikrim Damka ve Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, saldırıynı kınadığını bildirdi.

Damka, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin insanlık tarihinin en alçak saldırılarıyla karşı karşıya kaldığını belirterek şöyle devam etti:

"Birileri içeriden alçakça vuruyor, birileri ise dışarıdan el çırpıyor. Türk dünyası ve milletinin ortak bilinç, tutum ve mücadele gücüne inancı sonsuzdur. Türkiye toprakları kardeşlik ve birlik tarihine beşiklik yapmış topraklardır. Bu ruhu anlamayanlar yıkacaklarını sadece zannedebilirler."

Damka, saldırıda şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi.

Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hainler saldırılarla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Kayseri'deki saldırıyı şiddetle kınıyorum, terörü lanetliyorum" görüşünü kaydetti.

Haber Ara