Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Katolik Kilisesi'nde taciz skandalı

Vatikan’ın eski Amerika Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano, ruhban sınıfının Washington Başpiskoposu Kardinal Theodore McCarrick hakkındaki pedofili suçlamalarından haberdar olduğunu dile getirdi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-27 09:57:51

Katolik Kilisesi'nde taciz skandalı

Vatikan'ın eski Amerika Büyükelçisi Başpiskopos Carlo Maria Vigano Vigano, Papa Francis'in 2013 yılında seçilmesinin ardından pedofili vakalarıyla ilgili bilgilendirildiği ancak durumu düzeltmek için hiçbir önlem almadığını dile getirdi.

La Verita ise konuya dair karşılıklı bir mektuplaşmayı yayınlayarak Papa'nın istifa etmesini talep etti.

Birçok Katolik kilisesi ise Vigano'nun Katolik hiyerarşisi içinde Papa karşıtı muhafazakar kanatın bir temsilcisi olması nedeniyle onun suçlamalarının dikkatle ele alınması gerektiğini, Vigano'nun da uygunsuz davranışlarının bulunduğunu beyan etti. Çünkü Vigano'nun adı büyük Vatikan skandallarının ortaya çıkarıldığı Vatileaks adlı gizli belgelerinde de geçiyordu.

PAPA RUHBAN SINIFININ PEDOFİL VAKALARDA SORUMLULUĞUNU KABUL ETTİ

16. Papa Benedict'e mektuplarında Vigano, o zaman Vatikan devlet müsteşarı olduğu dönemde şehir devletindeki yolsuzluklardan bahsettiği için görevinden alındığına ve Papa tarafından 2011 yılında Amerika'ya gönderildiğine kanaat getirdiğini söylüyor.

Vigano'nun açıklamalarının Papa Francis'in İrlanda'ya yaptığı seyahatinde bitimine denk gelmesi ise dikkat çekiyor. Çünkü buradaki pedofili vakaları kilise araştırmasına konu olmuş durumda. Öte yandan Papa ise Katolik ruhban sınıfının pedofil rahipler tarafından işlenen suçlardan sorumlu olduğunu kabul etti.

Kardinal Theodore McCarrick'in ise pedofil nedeniyle suçlanırken papaz olduğu dönemde yetişkin ilahiyat fakültesi öğrencileriyle cinsel ilişki yaşadığı iddia ediliyor. Temmuz ayının sonunda Amerika papazlarının baskısı sonucu McCarrick istifa etti.

Haber Ara