Dolar

32,4746

Euro

34,8116

Altın

2.441,88

Bist

9.915,62

Katar krizinde son nokta! Barça forması giyene...

Katar'ı yalnızlaştıran ülkeler arasında bulunan Birleşik Arap Emirlikleri, Doha yönetiminin sponsor olduğu formaları giyen vatandaşlarını cezalandırmaya hazırlanıyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-10 19:07:49

Katar krizinde son nokta! Barça forması giyene...

Dünyayı ve Ortadoğu'yu sarsan Katar krizinde, Doha yönetimini tecrit eden ülkeler yasaklarına bir yenisini ekledi.

Daha önce Katar'a sosyal medyadan destek mesajı yazanların 15 yıl hapisle cezalandırılacağını duyuran Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), bu kez Barcelona forması giyenleri hapse atmaya hazırlanıyor.

15 YIL HAPİS

Barcelona'nın geride kalan sezonda forma sponsoru Katar Havayolları'ydı. BAE yönetimi, Barcelona forması giyenlere 15 yıl hapis cezası öngörüyor.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, Barcelona reklamlarının bulunduğu panolarda formaların göğüslerinin kapatıldığı görüldü.

NE OLMUŞTU?

Ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Suudi Arabistan ayrıca Katar'ın tek kara sınırını kapatmıştı.

KATAR'A YAPTIRIMLAR UYGULANMIŞTI

Katar'a karşı diplomatik ablukaya aynı gün içinde Maldivler, uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya'daki Tobruk hükümeti, Moritanya ve Komor Adaları gibi bugün sayıları 10'a varan ülkeler katılmıştı.

Ürdün ise salı akşamı Katar ile diplomatik ilişkilerinin seviyesini düşürdüğünü ve merkezi Katar'da bulunan El-Cezire televizyonunun yerel ofisini kapattığını duyurmuştu.

 

Haber Ara