Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

'Kaşıkçı'nın ölümünün Arap dünyasında trajik yankıları olacak'

Timetürk’ün eski yazarlarından Mısırlı Yazar Fehmi Hüveydi, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili “Kaşıkçı’ya ne olduysa şok edici ancak şaşırtıcı değil, çünkü bu bütün Arap ülkelerinde ortak bir yaklaşım” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-30 16:21:43

'Kaşıkçı'nın ölümünün Arap dünyasında trajik yankıları olacak'

TIMETURK | ÇEVİRİ

Timetürk'ün eski yazarlarından Mısırlı Yazar Fehmi Hüveydi, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili “Kaşıkçı'ya ne olduysa şok edici ancak şaşırtıcı değil, çünkü bu bütün Arap ülkelerinde ortak bir yaklaşım” ifadelerini kullandı.

Hüveydi, “Bizler hepimiz Kaşıkçı'yız onlar da hepsi bin Salman” şeklinde konuştu. Yazara göre Batı medyasının gündemine alması sonrasında Kaşıkçı olayı uluslararası bir konuya döndü.

'ARAP DÜNYASININ DAİMİ POLİTİKASI ÖZGÜR DÜŞÜNCEYİ BASTIRMAK'

Yazar aynı zamanda, “Şiddet ve özgür düşünceyi bastırmanın birçok Arap ülkesinde daimi bir politika” olduğu yorumunu yaptı. “Kaşıkçı'nın ölümünün Arap dünyasında trajik yankıları olacak” diye ekledi.

Deutsche Welle ile yaptığı röportajda ise Hüveydi, "Kaşıkçı'nın ölümü Veliaht Prens Muhammed Bin Salman'ın destekçileri arasında bir çatlak oluşturacak" diye konuşmuştu.

Haber Ara