Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Kars'ın 96'ncı kurtuluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı

Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü, Esenyurt'ta coşku ile kutlandı. Programda Kars ilinin tarihsel konumu ve coğrafi yapısını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 14:17:10

Kars'ın 96'ncı kurtuluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı
Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü, Esenyurt'ta coşku ile kutlandı. Programda Kars ilinin tarihsel konumu ve coğrafi yapısını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen programla, Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümü, kutlandı. Yoğun katılımcının olduğu programda Serhat Kars şehrinin tarihsel gelişimi ve coğrafi konumunu anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Aşık Maksut Feryadi Cumhuriyet şiirini okudu. Ayrıca Kars Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı.

"Kars, çoğu medeniyetlere başkentlik yapmış tarihi bir şehir ve doğunun güneşidir"

Gösteri ve şiirlerin ardından konuşan Esenyurt Karslılar Dernek Başkanı Ali Kılıç, "Kars ilimiz yağıyla, balıyla, kaşarıyla, peyniriyle ve hayvancılığı ile meşhur bir ilimizdir. Kars çoğu medeniyetlere başkentlik yapmış tarihi bir şehir ve doğunun güneşidir. İlimiz artık göç eden il değil, artık yoğun göç alan bir şehir durumundadır. Değerli hemşerilerim Kars'ın tarihi çok geniş ama kısaca Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi tarihi tarihçilerimize bırakıyoruz ve bizde Kars'ımızın tarihini tarihçilere bırakıyoruz" dedi.

"Kars bir sevdadır ancak yaşanarak anlaşılır"

"Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümünü programına hepiniz hoş geldiniz" diyen CHP İl Başkan Yardımcısı Oruç Oymak, "Karslı olmaktan gurur ve onur duyduğumu sizlerin huzurunda bir kez daha yinelemek istiyorum. Kars'ı burada kelimeler ile anlatmanın kifayetsiz kalacağını düşünüyorum. Çünkü Kars bir sevdadır ancak yaşanarak anlaşılır" ifadelerini kullandı.

"Kars ilimiz Aşıklarımızın, Evliyalarımızın yaşadığı çok değerli bir şehrimizdir"

İstanbul'da doğmuş büyümüş ve memleket hasreti çeken tüm Karslı gençlere her konuda destek olacaklarını belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Kars'ı iyi tanımalı ve o Serhat şehrin değerini çok iyi öğrenmeli ve anlamalıyız. Kars ilimiz Aşıklarımızın, Evliyalarımızın yaşadığı çok değerli bir şehrimizdir. Bugün Kars'ın kurtuluşunu anarken, zamanında çektiğimiz o sıkıntıları bugün hatırlar iken bir daha o günlere düşmemek üzere kaynaşmamızı sağlayacak, birlik beraberlik içinde diri adımlar atmamız gerekir. Allah yolumuzu bir etsin" dedi.

"Kars, Kurtuluş Savaşı'nda birçok kahramanlıklar gösteren değerli bir şehrimizdir"

"Erzurum'da Narman Kaymakamı olarak görev yaptım ve Kars'ı görme imkanı buldum" diyen Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci ise "Kars, Kurtuluş Savaşında birçok kahramanlıklar gösteren vatanına, milletine bağlı vatansever insanlarımızın yaşadığı, düşman karışışında her zaman galip gelmiş ve hezimete uğratmış bir Serhat şehrimizdir. Bizler bu zaferlerimizi her zaman kutlayacağız. Ama Rabbimden kanlı savaşları ülkemizin, devletimizin başından uzak tutmasını diliyorum" diye konuştu.

Program ardından Kars ili Dernek Başkanı Ali Kılıç, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na ve Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci'ye Kars'tan gelen yöresel ürünler takdim etti.

Yöresel hediyeler takdiminin ardından Türk Sanat Müziği Sanatçısı Karslı Aytekin sahne aldı.

Haber Ara