Dolar

32,4516

Euro

34,7543

Altın

2.435,48

Bist

9.915,62

Karamollaoğlu’ndan ‘beka’ çıkışı… “İktidar ve ortağının beka sorunu var”

Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Beka sorunu’ açıklamalarına cevap verdi. Karamollaoğlu “İktidar ve ortağının beka sorunu var” ifadelerini kullandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-07 11:31:13

Karamollaoğlu’ndan ‘beka’ çıkışı… “İktidar ve ortağının beka sorunu var”

Karamollaoğlu'ndan ‘beka' çıkışı… “İktidar ve ortağının beka sorunu var”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yaklaşan yerel seçimlere değinerek, “Biz milletimizin refah içinde yaşamasını ve milli gelirin adil pay alınmasını istiyoruz. Ne yiyeceğiz ne de başkasının istismar etmesine izin vereceğiz. Hayat standartlarının yükseltilmesini sağlayacağız. İsrafı, yolsuzluğu önleyeceğiz. Belediyelerin halkla iç içe olması gerekiyor. Geçmişte bunu yaptık ve tekrar yapacağız. Saadet Partisi'nin mahalli seçimlerde iktidara gelmesiyle huzur gelecek” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, olağan haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısında Karamollaoğlu, ekonomi başta olmak üzere tarım ve hayvancılık, adalet ve yaklaşan yerel seçimlere yönelik değerlendirmeler yaptı.

İKTİDAR VE ORTAĞININ BEKA SORUNU VAR

Türkiye'de seçimlerin huzur içinde geçmesini dileyerek konuşmasına başlayan Karamollaoğlu, siyasi parti liderlerinin hainlikle suçlamalarda bulunarak seçim çalışması yürüttüğünü dile getirdi. Karamollaoğlu, “Liderler hainlikle suçlama yolundan vazgeçmiyorlar. Bu ülke bizim, farklı fikirlerimiz olabilir ama bu memleket hepimizin. Biz bu memlekette birlikte yaşamak zorundayız. İktidar tarafından gündeme getirilen beka sorunu aslında ülkenin değil, iktidarın ve iktidar destekçisinin beka meselesidir. Bu süreçte bu konu netlik kazandı. Ülke badireli bir süreçten geçiyor. Bunu biz de kabul ediyoruz. Ancak iktidar ülkenin sorunlarını çözmekten çok uzak” diye konuştu.

EKONOMİ GERİYE GİDİYOR

Karamollaoğlu, ekonomide alarm çanlarının çaldığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Ekonomi akıl almaz bir şekilde geriye gidiliyor. Sanayi üretiminde yüzde 10 gerileme var. Çiftçi ekemiyor çünkü para kazanamıyor. Bunu iktidarın görememesi madalya hak ettiriyor. İnsanlar geçinemiyor. Enflasyon artıyor. Merkez Bankası faizi yüzde 24. Dünyada bunun başka bir emsali yok. Başka yerde göremezsiniz. İşsizlik resmen 4 milyonu buldu. Dolarda biraz düşüş yaşanınca sanki Türkiye'nin bütün problemlerini çözmüş gibi bir hava estiriyorlar. Ülkemizde biz düne kadar patates de soğan da satardık. Öyle bir hale geldik ikisini de ithal ediyoruz. Böyle giderse diğer ürünleri de ithal ederiz.” 

POLİSİYE TEDBİRLERLE EKONOMİ DÜZELMEZ

Enflasyonda yaşanan artışa dikkat çeken Karamollaoğlu, “Önümüzdeki aylarda enflasyon azalmayacak, tam tersine artacak. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ‘ekonominin iyiye gittiğini' söylüyor. Peki, bunun işareti nedir? Ülkede işsizlik artmışsa, borç artmışsa, üretim azalmışsa, fabrikalar kapanıyorsa, esnaf esnaflığını terk ediyorsa siz bir ülkenin daha iyiye gittiğini nasıl iddia ediyorsunuz? Ülkede güven sağlanmadan döviz gelmez. Polisiye tedbirlerle bu olmaz. Ülkede adaletin gelmesi gerekiyor. Bu olmazsa kimse Türkiye'de yatırım yapmaz” diye konuştu.

MISIR'DAKİ SAĞIR SULTAN DUYDU, BİZİM SULTANLAR DUYMADI

Devam eden “anket tartışmalarına” da değinen Karamollaoğlu, “İktidar kaybettiğini görüyor. O yüzden anketlere güvenmiyor. Asıl anket 31 Mart'ta ortaya çıkacak. Biz bütün bölgelerde seçime giren tek partiyiz. Türkiye'de iki ittifak var. Biz Saadet Partisi olarak ittifak içinde değiliz. Mısır'daki sağır sultanlar bunu duydu, bizdeki sultanlar daha duymadı. Sözde söylemiyorum bunu, açıkça ortaya koyuyorum. İlla bir ittifak gibi göstermek yalandır, iftiradır. Tekrar söylüyorum, 2002'de bir beka sorunu yoksa şimdi ortaya çıktıysa bu beka sorununu iktidarın yanlış politikaları doğurdu. Bugün beka sorununu ortaya çıkaran Cumhur İttifakı'nın iki ortağıdır. Eğer böyle bir sorun varsa bu ülkeyi kucaklamaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

ERBAKAN HOCA, SAADET PARTİLİLERİN ALNINDAN ÖPERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Erbakan Hoca mezarından kalksaydı ne derdi” açıklamasına yanıt veren Karamollaoğlu, “Erbakan Hoca Saadet Partisi genel başkanı olarak vefat etti. Erbakan Hoca Saadet Partisi genel başkanı olarak, AK Parti hakkındaki düşüncesini açıkça ifade ediyordu. İnternette bunun tamamı var. Şimdi bunu tersine çevirmek istiyorlar. Bu hiç fayda vermez. Biz Erbakan Hocamızın politikalarını terk etmedik, devam ediyoruz. Erbakan Hoca bugün kalksaydı Saadet Partililerin alnından öperdi. ‘Siz bu ülkeyi kutuplaştırmıyorsunuz' der ve tebrik ederdi. ‘Siz bu ülkede ahlak ve maneviyata ısrarla sahip çıkıyorsunuz, tebrik ederim ve siz ülkeyi borca mahkûm edenlere karşı tüketim değil, üretim ekonomisi dediğimiz için tebrik ederim' derdi bize” ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞTE YAPTIK TEKRAR YAPACAĞIZ

Yaklaşan yerel seçimlere de değinen Karamollaoğlu, “Biz milletimizin refah içinde yaşamasını ve milli gelirin adil pay alınmasını istiyoruz. Mahalli seçimlerinde belediye hizmetlerinin daha mükemmel yapılmasını sağlayacağız. Ne yiyeceğiz ne de başkasının istismar etmesine izin vereceğiz. Hayat standartlarının yükseltilmesini sağlayacağız. Birbirimizle yardımlaşacağız. İsrafı, yolsuzluğu önleyeceğiz. Belediyelerin halkla iç içe olması gerekiyor. Geçmişte bunu yaptık ve tekrar yapacağız. Saadet Partisi'nin mahalli seçimlerde iktidara gelmesiyle huzur gelecek” dedi.

KELİME-İ ŞAHADETİ TEKRAR OKUYUN!

Cübbeli Ahmet olarak kamuoyunda bilinen Ahmet Ünlü'nün kendisine yönelik ifadelerine yanıt veren Karamollaoğlu, “Bir insanın yaptığı sözü önce dinleyip sonra üzerinde yorum yapılır. Anlaşılmayan bir taraf varsa sorulur. Kınanır veya tebrik edilir. İki kelimeyi alıyor, bak ne diyor. Biz Müslüman olanın şehadeti birkaç kelimedir. İlk söz ‘la ilahe'dir haşa bu ‘Allah yoktur' demektir. Eğer bu sözü böyle keserseniz bak adam küfre girdi dersiniz. Ama arkasından ‘illallah' gelir. ‘Allah'tan başka ilah yoktur' demektir. Bir insan bu kadar gafil olur mu? Hem de bir âlim olacaksın. Ardından ithama kalkacaksın. Allah'tan korkun. Kelime-i şahadeti tekrar tekrar okuyun” diye konuştu.

PANİK İÇİNDELER, PANİKTEN KURTULMALARI GEREKİYOR

Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gıda spekülatörlerini sınıra dayanan bir milli güvenlik meselesi olarak gördüğünü söyledi. Bu açıklama hakkında siz ne düşünüyoruz?” sorusuna Karamollaoğlu, şu yanıtı verdi: “Sayın Cumhurbaşkanı bu konuları biraz daha farklı ifade edebilir. Spekülatörler her zaman ortaya çıkabilir. Bir ülkede gıda fiyatları topyekûn artıyorsa bu marketin ve manavın kabahati değildir. Bu ekonominin kötü gidişatının bir belirtisidir. Bu hükümetlerin bir kabahatidir. Hükümetler çare bulmakla mükelleftir. Sayın Cumhurbaşkanı panik içinde hareket ediyor. Bu panikten kurtulmazlarsa problemleri çözemezler. Görüyoruz, şimdi vatandaşların yüzde 60'ı bu iktidara ihtar verecek. Yüzde 40'ı da destekleyecek. O yüzden Cumhurbaşkanı yüzde 60'ı hain olan bir ülkede nasıl cumhurbaşkanlığı yapacak. Merak ediyorum.”

İKTİDAR BUNUN HESABINI VERMELİDİR

Karamollaoğlu, İstanbul'da skandal bir şekilde darbeci Mısır yönetimine verilen İhvan üyesi Abdülaziz adlı gencin işkenceler yüzünden gözlerini kaybettiğini dile getirerek, “Dün mahkemeye çıktı. İşkenceye maruz kaldı. İşkence altında kendisi hakkındaki suçlamaları kabul etmek zorunda kalmış. Hükümet bu konuda 8 polisi açığa aldı. Bu karar polislerin gaflet içinde aldığı bir iş miydi, yoksa yukarıdan gelen bir talimatı mı yerine getirdi? Elbette bunun hesabını da iktidar vermelidir” şeklinde konuştu.

BİZ HERKESİN OYUNA TALİBİZ

Karamollaoğlu, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Bazı bölgelerde bazı partiler sizi desteklemek için adaylarını geri çekti. Bu ittifak değil mi?” sorusuna yanıt veren Karamollaoğlu, “Biz her yerde yaşayan herkesin oyuna talibiz. İttifak açıkça yapılır. Grup tarafından yapılır. Sayın Cumhurbaşkanı Urfa'da, Diyarbakır'da kimin oyuna ne kadar talipse biz de onun oyuna o kadar talibiz” dedi.

Haber Ara