Dolar

32,4845

Euro

34,7989

Altın

2.440,90

Bist

9.915,62

Kar ve buzlanma kazaları getirdi

30 Aralık akşamından itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-01 15:17:14

Kar ve buzlanma kazaları getirdi

AA'nın haberine göre, Yurt genelinde 30 Aralık akşamından itibaren etkili olan soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle kara, deniz ve hava ulaşımında aksamalar yaşandı, çok sayıda trafik kazası meydana geldi.

İstanbul başta olmak üzere yurdun birçok kentinde iki günden bu yana etkili olan çetin kış koşulları, hayatı adeta durma noktasına getirdi. Marmara, Karadeniz, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin tamamında görülen kar yağışı, özellikle ulaşımda aksamalara neden oldu.

Kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle İzmir-İstanbul karayolunun Susurluk kesimi, tırların kayması sonucu ulaşıma kapandı. Karayolu 6 saat süreyle trafiğe kapalı kaldı. Ekiplerin yoğun çalışmasıyla yeniden açılan yolda ulaşım kontrollü sağlanıyor.

TEM otoyolunun Ankara istikameti de otoyolun Bolu Dağı kesiminde kayan araçlar nedeniyle bir süre ulaşıma kapandı. 

Trafik kazalarında 6 kişi öldü, 124 kişi yaralandı  

Kar yağışı ve buzlanmanın etkisiyle meydana gelen kazalarda ise iki günde 6 kişi hayatını kaybetti, 124 kişi yaralandı.

İstanbul şehir merkezinde dün 05.00-12.00 saatlerinde ise 1 kişinin öldüğü, 28 kişinin yaralandığı 73 trafik kazası meydana geldi. 

İstanbul Ümraniye'de TEM otoyolunun Kavacık istikametinde 34 TA 2103 plakalı otomobilin kontrolden çıkarak karayolları ekibine çarptığı kazada 3 işçi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. 

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde D-130 karayolunun Değirmendere Dörtyol mevkisindeki köprülü kavşakta 40 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 31 kişi yaralandı.

Hakkari'de Bağışlı köyüne giden minibüsün, Hakkari-Van karayolunun Kırıkdağ köyü yakınlarında kar yağışı ve tipi nedeniyle yoldan çıkarak devrilmesi sonucu 11 kişi yaralandı. 

Hava ve deniz ulaşımı da aksadı

İstanbul'da etkili olan kar yağışı sebebiyle son iki günde Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından iç ve dış hatlarda planlanan, THY'nin 423, Pegasus Havayollarının 101 ve Onur Air'in 16 tarifeli seferi iptal edildi. 

Bu arada, bazı yabancı havayolu şirketlerinin de İstanbul tarifeli seferlerini iptal ettiği öğrenildi.

Kar yağışı nedeniyle yurt genelinde çok sayıda köye ulaşım sağlanamıyor.

 

Haber Ara