Dolar

32,4541

Euro

34,7508

Altın

2.440,06

Bist

9.915,62

Kalp krizi, neden her zaman göğüs ağrısına neden olur?

Amerikan Kalp Derneği tarafından yapılan açıklamada, 'Göğüs ağrısı veya rahatsızlığı yaygın olmasına rağmen, kalp krizi hafif semptomlara neden olabilir' uyarısında bulunuldu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-26 11:47:46

Kalp krizi, neden her zaman göğüs ağrısına neden olur?

Kalp krizi her zaman göğüs ağrısına neden olmaz. Bu tehlikeli bir yanlış anlamadır. Göğüs ağrısı genellikle bir kalp krizine eşlik ederken bazen görülmez ve semptomlar daha az şiddetlidir.

Amerikan Kalp Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Göğüs ağrısı veya rahatsızlığı yaygın olmasına rağmen, kalp krizi hafif semptomlara neden olabilir" uyarısında bulunuldu.=

Kalp krizinin yaygın semptomları mide bulantısı, sersemlik hissi, nefes darlığı, anksiyete ve bir veya iki kolda, sırtta, boyunda veya çenede ağrıdır.

2517A39500000578-2927080-image-a-14_1422294050101_1

Kalp krizine yol açan kişi, beklenmedik yorgunluk, nefes almada güçlük ve kalp çarpıntısı (kalbin bir atışı atladığı veya düzensiz attığı hissi) yaşamış olabilir. Göğüs ağrınız olmasa bile bu semptomları yaşarsanız, derhal acil tıbbi yardım almalısınız.

Kalbin kas hücrelerine yetersiz kan verildiğinde kalp krizi meydana gelir.

Kalbin kas hücrelerinin çalışması için gerekli olan kanla verilen oksijen olmadan, bunlar arızalanır ve hatta ölebilir. Sorun, kalbin vücudun geri kalanına yaşamı sürdüren kanı pompalamasıdır, bu nedenle arızalanırsa, tüm vücut oksijenden mahrum kalır. Böyle bir durum hızla ölüme yol açar.

Kalbe giden kan akışındaki azalmaya genellikle bir koroner arterdeki plak oluşumu nedeniyle tıkanma neden olur.

Kalp krizinden kaynaklanan göğüs ağrısı, kalp kası hücrelerinin yeterince kan alamamasının doğrudan bir sonucudur. Bu, mekanizmada, egzersiz yaparken iskelet kaslarınıza yeterince oksijen almamanın kramp veya spazm olmasına neden olabilmesine benzer.

Kaynak:wtamu.edu

Haber Ara