Dolar

32,4643

Euro

34,7320

Altın

2.435,54

Bist

9.915,62

Kahvaltılık Sarımsaklı Domates sosu tarifi | Domatesten kahvaltılık sos nasıl yapılır?

Kahvaltılarda farklı tat arayışında olanlar, sürekli şarküteri ürünleri yemekten sıkılanlar bu tarife bayılacaklar. İster akşam yemeklerinde bir meze olarak, ister etin yanında bir sos olarak isterseniz de kahvaltıda kızartılmış ekmeğin yanında servis edebileceğiniz efsane bir sos tarifinin sizler için derledik. Kahvaltılık domates sos nasıl yapılır? Sarımsaklı domates Sos kızartma için kullanılır mı? Kahvaltılık domates sosu nasıl yapılıyor? Sarımsaklı domates sosu nasıl yapılır? Biber sosu nasıl yapılır? Cevizli kahvaltı sosu nasıl yapılır? İşte merak edilen domates sosunun tarifi...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-08 12:55:22

Kahvaltılık Sarımsaklı Domates sosu tarifi | Domatesten kahvaltılık sos nasıl yapılır?

Yaz aylarının güzelliklerini kışa taşımak isteyenler, bir de kırmızı biberli ve sarımsaklı bu enfes sosu denemeli. Yapımı oldukça basit ve bir o kadar besleyici...

Malzemeler

6 kilo domates

1 kilo tatlı kırmızı biber

250 gr acı biber

250 gr sarımsak

1 su bardağı zeytinyağı

1 su bardağı sirke

Tuz

Yapılışı

Öncelikle biberleri blenderdan geçirin. Bir kenara ayırın ve domatesler için aynı işlemi gerçekleştirin.

Fazla iri taneler kalmayacak, fakat çok da sulu kıvama gelmeyecek şekilde malzemeleri blenderdan geçirin ve kenarda hazır vaziyette bekletin.

Sarımsakları rende ya da bıçakla küçültün.

Zeytinyağını derince bir tavaya alıp, içerisine sarımsak ve acı biber karışımını ilave edin. Tuzunu ilave eidp güzelce kavurun.

Domatesleri tencereye alıp, kaynatın.

Domates güzelce kaynayıp suyunu çekmeye yakın kavrulmuş sarımsaklı biberi ilave edin. Karışım yoğurt kıvamını alınca sirke ve tuzunu ilave edip, arada karıştırıp kıvam alıncaya kadar kaynatın.

Uygun kıvamı aldıktan sonra ocaktan alın ve temizlenmiş kavanozların içerisine doldurun. 

Şimdiden afiyet olsun...

Haber Ara