Dolar

32,3353

Euro

35,1802

Altın

2.245,67

Bist

8.718,11

Kahtani kimdir?

Cemal Kaşıkçı olayında okların üzerine çevrildiği Suud el-Kahtani kimdir?

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-18 10:27:46

Kahtani kimdir?

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 7 Haziran 1978'de dünyaya gelen Suud el-Kahtani, Kraliyet ailesinden olmamasına rağmen çok hızlı bir şekilde yüksek makamlara çıkarak sarayda en etkili isimlerden biri oldu.

Kral Suud Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Arap Emniyet Bilimleri Nayif Üniversitesi'nde yüksek lisans yaptı. Hava Kuvvetlerinde üniversite mezunu subayların ders aldığı kurslara katıldı. Kral Faysal Hava Akademisi'nde hukuk dersleri verdi ve burada yüzbaşı rütbesine kadar terfi etti.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı'nda bakan düzeyinde görev yapan Kahtani, daha önce de Kraliyet Divanı Basın İşleri ve Araştırma Merkezi Genel Müdürlüğü ve Kral Abdullah döneminde Muhammed bin Selman'ın ofisinde danışmanlık görevlerini üstlenmişti.

Kahtani, özellikle Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın göreve gelmesiyle oluşan devletin yeni politikalarını benimseyen önemli kişilerden biri olarak biliniyordu.

Suudi Arabistan'daki kraliyete yakın kaynaklar, Kahtani'yi Veliaht Prens Bin Selman'ın "sır katibi" olarak nitelendiriyor. Yine aynı kaynaklara göre Kahtani, birçok konuda Bin Selman adına konuşan ve bazı güvenlik güçlerine talimatlar veren biriydi.

Haber Ara