Dolar

32,5524

Euro

34,8780

Altın

2.429,59

Bist

9.645,02

Kafe, lokanta ve restoranlarda süre sınırı nedir?

Kovid-19 tedbirleri kapsamında toplu ortamlarda yemek yeme ve içme yasakları devam ediyor. Bu durum özellikle kafe, restoran ve lokanta işletmesi sahiplerinin işlerini etkiledi. Konuyla ilgili son yapılan açıklamalara göre kafe, restoran ve lokanta gibi işletmelere 'süre sınırı' uygulamasının getirileceği yönünde oldu. Peki ama restoran, kafe ve lokanta süre sınırı nedir? Sınırlı sürede yemek yemek artık serbest mi? Sınırlı sürede kafe, restoran ve lokantalara girebilecek miyiz? Lokanta, kafe ve restoranlar açılıyor mu? Bütün bu soruların yanıtları haberimizin detay kısmında yer alıyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-16 18:49:32

Kafe, lokanta ve restoranlarda süre sınırı nedir?

Kovid-19 tedbirleri kapsamında toplu ortamlarda yemek yeme ve içme yasakları devam ediyor. Bu durum özellikle kafe, restoran ve lokanta işletmesi sahiplerinin işlerini etkiledi. Konuyla ilgili son yapılan açıklamalara göre kafe, restoran ve lokanta gibi işletmelere "süre sınırı" uygulamasının getirileceği yönünde oldu. Peki ama restoran, kafe ve lokanta süre sınırı nedir? 

Kafe, lokanta ve restoranlarda süre sınırı nedir?

Nuray Babacan'ın haberine göre Hükümet ve Sağlık Bakanlığı tarafından birçok öneri ortaya atılıyor. Normalleşme sürecine adım niteliğinde olan bu önerilerden biri de "kafe, restoran ve lokantaların kapalı bölümlerinin sadece yüzde 30 kapasiteyle açılması ile oturma süresinin 45 dakikayla sınırlandırılmasını, aynı zamanada bu mekânların açık alanlarının ise yüzde 50 kapasiteyle kullanılabilmesi" şeklinde.

Kısacası normalleşme isteyen vatandaşlar için kafe, restoran ve lokantaların, kişiler için belirli süreliğine kullanıma açılması söz konusu olacak. Fakat konuyla ilgili kesin bir bilgi henüz açıklanmadı.

Haber Ara