Dolar

32,2662

Euro

34,6743

Altın

2.404,65

Bist

10.336,50

Kadir Gecesi’nde Millet Camii’ne akın

Ankaralılar, Kadir Gecesi dolayısıyla camilere akın etti. Bu anlamlı gecede Millet Camii’ni tercih eden vatandaşlar ise böyle bir cami yaptırdığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 08:46:52

Kadir Gecesi’nde Millet Camii’ne akın

Ankara'da vatandaşlar, İslam dininde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde camilere akın etti. Genç yaşlı, kadın erkek demeden camileri tıka basa dolduran vatandaşlar, dua edip namaz kılarak, Kadir Gecesi'ne ulaşmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Özellikle 3 Temmuz'da açılışı yapılan Millet Camii'ni tercih eden vatandaşlar, böyle bir cami yaptırdığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Ankara'nın çeşitli ilçelerinden Millet Camii'ne gelen insanlar, cami içerisinde yer kalmayınca cami avlusuna hasır sererek üzerinde namaz kıldı. Caminin önünde ise otomobiller uzun kuyruklar oluşturdu. Otomobillerini park edecek yer bulamayan vatandaşlar, orta refüjü park yeri olarak kullandı.

Kadir Gecesi'ne ulaşmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, “Elhamdülillah Allah bizleri Kadir Gecesi'ne ulaştırdı fakat üzüntülü giriyoruz. Çünkü Ümmeti Muhammed kan ağlıyor, içimiz yaralı, çok üzülüyoruz. Allah ümmete huzur versin. Bu kaos ortamından kurtarmasına vesile kılsın. Bu gece bol bol dua edelim. Ümmeti Muhammed kan ağlarken bizim bayram yapmamız çok zor” dediler.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda halkın iç içe olmasının gurur verici olduğunu belirten bir vatandaş ise, “Burada emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederiz, buraları bizim görme şansımız yoktu, bizlere açtı. Gerçekten mükemmel bir yer” ifadelerini kullandı.

Haber Ara