Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kadına şiddeti motosikletiyle 10 ülkeyi dolaşarak protesto ede

Kadına şiddeti motosikletiyle 10 ülkeyi dolaşarak protesto edecek

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-08 11:57:15

Kadına şiddeti motosikletiyle 10 ülkeyi dolaşarak protesto ede
Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Asil Özbay, kadına uygulanan şiddete dikkati çekmek amacıyla "Bir Kadın Bir Motor 10 Ülke" projesi kapsamında Üsküdar'daki Kız Kulesi önünden motsikletiyle yola çıktı.

Özbay hareketinden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin, kadın özgürlükleri temalı bir proje olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde son zamanlarda yaşanan kadın cinayetleri ve kadına yapılan psikolojik ve fiziksel baskılara karşı bir proje. Temelinde kadın özgürlükleri var. Bu proje kapsamında tek başıma yol alarak 10 Balkan ülkesini dolaşacağım" dedi.

Amacının, olabildiğince fazla yol katetmek olduğunu vurgulayan Özbay, "Kadınların sınırlarının ne kadar geniş olduğunu ve yapabileceklerini zor da olsa başarabildiğini göstermek. Bu amaçla yol alıyorum" şeklinde konuştu.

Yolculuğu sırasında aldığı güvenlik önlemlerine ilişkin Özbay, "Motosiklet firmam beni destekliyor. Gittiğim ülkelerde güvenlik sorunu olduğunda distribütörler yanımda olacak. Ayrıca Gedik Üniversitesi de destekçim. Onlarda araç takip sistemi var. Her gittiğim yeri takip edebilecekler" şeklinde cevap verdi.

Özbay, 20 gün sürecek ve Yunanistan'dan başlayacak yolculuğun, Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Bosna Hersek, Slovenya, Sırbistan, Kosova ile devam edeceğini, Bulgaristan'da sona ereceğini bildirdi.

Kız Kulesi önünden yola çıktığına dikkati çeken Özbay, "Bütün efsanelerde kadınlar ya esir alınmış, ya da kadınlara talihsiz karakterler biçilmiştir. Bu yüzden kendi içimde bunu yıkmak istedim. Kadının özgürleşmesi metaforunu kullanarak başlangıcımı Kız Kulesi olarak belirledim" ifadelerini kullandı.

Özbay, açıklamasının ardından, kendisini uğurlamaya gelen arkadaşlarıyla vedalaşarak yola çıktı.

Haber Ara