Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kaddafi'nin oğlunu serbest bırakakan gruplardan Sıddık Tugayı feshedildi

Libya'da devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ı serbest bırakan General Halife Hafter güçlerinin yönettiği Zintan'daki silahlı gruplardan 'Ebu Bekir es-Sıddık' Tugayı'nın feshedildiği bildirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-12 14:26:33

Kaddafi'nin oğlunu serbest bırakakan gruplardan Sıddık Tugayı feshedildi

Tobruk yönetimine bağlı General Halife Hafter denetimindeki Askeri Batı Bölgesi Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ebu Bekir es-Sıddık" Tugayı'nın feshedildiği, tüm mensupları, ekipmanları ve silahlarının komutanlığa dahil edildiği belirtildi.

Tugayın fesih kararının ise bölgenin komutanı Albay İdris Madi tarafından alındığı kaydedildi.

Libya Başsavcılığı dün Seyfülislam Kaddafi'nin serbest bırakılmasına ilişkin soruşturma başlatmıştı.

"Ebu Bekir es-Sıddık" Tugayı'nın sosyal paylaşım sitesinden önceki gün yapılan açıklamada, Zintan kentindeki cezaevinde Kasım 2011'den bu yana tutuklu bulunan Seyfülislam Kaddafi'nin serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Seyfülislam'ın, Temsilciler Meclisi'nin oluşturduğu geçici hükümette görev alan ve geçen yıl hayatını kaybeden eski Adalet Bakanı El-Mebruk Karira'dan teslim alınan eski yazışmalara ve Temsilciler Meclisi tarafından çıkarılan genel af yasasına dayanılarak serbest bırakıldığı kaydedilmişti.

Kaddafi'nin ölümünden sonra Kasım 2011'de Libya'nın güneyindeki Sebha kentinde yakalanan Seyfülislam, eski istihbarat şefi Abdullah es-Senusi ve eski Başbakan El-Bağdadi el-Mahmudi gibi rejimin sembol isimlerinin de aralarında bulunduğu 37 kişi, 17 Şubat 2011'de başlayan halk ayaklanmasında "gösterileri şiddet kullanarak bastırmak, göstericileri öldürmek, köy ve şehirleri kuşatma altına almak ve kamu mallarını zarara uğratmak" gibi suçlamalarla yargılanıyordu.

 

Haber Ara