Dolar

32,4686

Euro

34,7951

Altın

2.441,69

Bist

9.915,62

Kaçak göçmenlerin kanaldan geçişine karşı Fransız ve İngiliz planı

Bugün Londra'da Fransız ve İngiliz içişleri bakanları, göçmenler tarafından kanalların yasadışı geçişlerinin çoğalmasını durdurmak için yeni bir eylem planı üzerinde anlaştılar.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-25 11:25:48

Kaçak göçmenlerin kanaldan geçişine karşı Fransız ve İngiliz planı

Christophe Castaner ve David Sajid tarafından imzalanan bu plan, Ocak 2018'de imzalanan Fransa-İngiliz Sandhurst Antlaşması'ndaki limanların izlenmesini güçlendirme kararına ek olarak yapıldı.

Özellikle Birleşik Krallık bu eylem planıyla ilgili olarak, kameralar, gece görüş cihazları ve dronlar gibi gözetleme ekipmanların alımı için yedi milyon Euro tutarında bir bütçede bulunmayı taahhüt etti.

Kaçak girişleri önlemek için güvenlik kamerası

İki bakanın ortak açıklamasında, güvenlik kameralarının Fransız limanlarına ve göçmenlerin girmeye çalışabileceği alanlara stratejik olarak yerleştirileceğini söylendi.

Bu yedi milyonun, 3,4 milyonu Sandhurst anlaşması gereği önceden taahhüt edilmişti ancak henüz Birleşik Krallık tarafından bu meblağ ödenmedi.

İçişleri Bakanları tarafından imzalanan belgeyi, "Her şeyden önce, her iki hükümetin de bu geçişlere son vererek hayat kaybını önlemesi önemlidir." diyerek basına gösterdiler.

Bu eylem planıyla Fransa ve Birleşik Krallık, , Ortak Bilgi ve Koordinasyon Merkezi aracılığıyla bilgi alışverişini güçlendirmek, karada ve denizde bu tür geçişleri önlemek amacıyla karşılıklı taahhütte bulundular.

Belgede, denizde kurtarılan göçmenlerin uluslararası denizcilik düzenlemelerine uygun olarak en yakın güvenli limana götürüleceği belirtildi.

Kaynak: Reuters.fr

 

Haber Ara