Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kabil Üniversitesi saldırısında ölü sayısı 35'e yükseldi

Kabil Üniversitesi'ne dün düzenlenen saldırıyla ilgili hükümet kaynaklarının yaptığı açıklamada ölü sayısı en az 35 olarak belirtilirken, öğrencilerin protesto ettiği saldırı nedeniyle ülkede bir gün yas tutulması kararı alındı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-03 19:30:14

Kabil Üniversitesi saldırısında ölü sayısı 35'e yükseldi

Kabil Üniversitesi'ne düzenlenen saldırıyla ilgili hükümet kaynaklarının yaptığı açıklamada, ölü sayısı en az 35'e yükselirken, öğrencilerin de protesto ettiği saldırı nedeniyle ülkede bir gün yas tutulması kararı alındı

Başkent Kabil'deki bir üniversiteye bir haftadan aradan sonra bu sabah düzenlenen ikinci saldırıda, öldürülenlerin çoğunun öğrenci olduğu ve saldırıdan kaçmak için pencerelerden atlarken bazılarının uzuvlarını kırarak yaralandığını açıklandı.

Daha önce Afganistan İçişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre ölü sayısı 22 olarak açıklanırken yaralı sayısı 27 olarak belirtilmişti.

Bir süredir Doha'da Taliban ile yapılan barış görüşmelerin, ülkede şiddetin azalmasına yol açmadığını protesto amacıyla üniversite dışında yaklaşık 100 öğrenci toplandı.

im-253298

Taliban suçlamaları reddetti

Reuters'e konuşan protestocu öğrencilerden Zaryab Paryani, "Bu tür saldırıları her gün görmemize rağmen, onlarla hala devam eden barış görüşmeleri var ve bu gerçekten korkunç" dedi.

Taliban, geçen ay İŞİD tarafından da üstlenildiği iddia edilen ve bir özel ders merkezinde düzinelerce öğrenciyi ölümüne sebep olan patlamanın ardından meydana gelen son saldırıyla ilgili suçalamaları reddetti.

Ancak yine de Afganistan Devlet Başkanı Yardımcısı Amrullah Salih de dahil olmak üzere bazı Afgan hükümet yetkilileri Taliban'ı olaya karışmakla suçladı.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise, Twitter'dan yaptığı açıklamada hükümeti "halkı aptal yerine koymakla" suçladı.

Afgan hükümetinden ve Taliban'dan müzakereciler, ABD askerlerinin çekilme kararı sonrası barış anlaşmasını görüşmek amacıyla Katar'ın başkenti Doha'da toplantılarını sürdürüyor.

Sınav ve kitap fuarı açılışı vardı

Kabil Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde dün sınav olduğu biliniyordu, saldırının da bu bölümde düzenlendiği iddia ediliyor.

Ayrıca üniversitede dün birçok üst düzey yetkilinin katılımıyla "Afganistan-İran Dostluk Kitap Fuarı"nın açılışı yapılacaktı.

Etkinliğe Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Amrullah Saleh ve İran'ın Kabil Büyükelçisi Bahadır Aminiyan'ın katılmasının planlandığı açıklanmıştı.

Haber Ara