Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Jamahiriya haber ajansı: Hafter ve Serrac, Berlin Konferansı’nda hayal kırıklığına uğradı

Jamahiriya haber ajansı, Libya Ulusal Ordusu lideri Hafter ve Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın, Berlin Konferansı’nda hayal kırıklığına uğradığını, her iki liderin sonuç bildirisi okunmadan konferanstan ayrıldığını öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-20 10:55:32

Jamahiriya haber ajansı: Hafter ve Serrac, Berlin Konferansı’nda hayal kırıklığına uğradı

buyuk_217

Jamahiriya haber ajansı, Libya Ulusal Ordusu lideri Hafter ve Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın Berlin Konferansı'nda hayal kırıklığına uğradığını öne sürdü.

Öldürülen Libya devrik lideri Kaddafi'nin oğlu Muammer Kaddafi'nin destekçilerine bağlı olan Jamahiriya haber ajansı, diplomatik bir kaynaktan aldığı haberinde Serrac ve Hafter'in konferansın düzenlenme biçiminden hayal kırıklığına uğradığını; her iki liderin de sonuç bildirisi okunmadan Konferans'tan ayrıldığını aktardığını söyledi.

Ajans'ın haberinde, Ulusal Uzlaşı Hükümeti Başbakanı Fayiz es Serrac'ın , Ulusal Ordu lideri Hafter'le tanışmayı veya onunla herhangi bir diyalog kurmayı reddettiğini belirtti.

Aynı kaynak, bir sonraki toplantının Moskova'da, "Libya krizi ile mücadelede yeni bir aşamaya geçme umuduyla" yapılacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise, Libya Ulusal Uzlaşma Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ile Libya Ulusal Ordusu lideri Mareşal Halife Hafter'in Berlin Konferansı'nda bir araya gelmediğini söyledi.

Merkel, Libya Konferansı'nın sonuçlarını açıklayan konuşması sırasında, “İki lider arasında bireysel olarak konuştuk; çünkü aralarındaki farklar, hâlâ birbirleriyle konuşmayacak kadar büyük" dedi.

Serrac ve Hafter'in "konferansın bir parçası" olmadığını ve konferans salonunda bulunmadığını, iki farklı karargâhta yer aldıklarını belirten Merkel, aynı zamanda konferanstaki görüşmelerden haberdar olmaları için danışmanlarının konferansı izlemelerine izin verildiğini açıkladı.

Merkel, basın toplantısında Berlin konferansına katılanların Libya'daki krizi çözmek için "kapsamlı bir plan" üzerinde anlaştıklarını ve "en önemli nokta"nın 5 temsilciyi içeren "ateşkesin izlenmesi için bir askeri komitenin oluşturulması" da dahil olmak üzere, sonraki adımı atmak için hem Serrac'ın hem de Hafter'in onayında yattığını duyurdu.

 

Haber Ara