Dolar

32,4643

Euro

34,7320

Altın

2.435,54

Bist

9.915,62

İzmir şehidi Fethi Sekin'in heykeli dikilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Şehit Polis Fethi Sekin adına düzenlediği Anıt Heykel Yarışması'nın ödülleri törenle dağıtıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-18 23:00:48

İzmir şehidi Fethi Sekin'in heykeli dikilecek

Adliyenin önüne kahraman polisin heykeli dikilecek İzmirliler, 5 Ocak 2017 günü İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristlerle çatışmaya girerek olası bir katliamı önleyen ve onları durdurmak için gözünü kırpmadan şehit düşen kahraman polis memuru Fethi Sekin'i unutmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Fethi Sekin adına düzenlediği 'Anıt Heykel Yarışması'na katılan yarışmacıların ödülleri törenle verildi. Kültürpark 1 No'lu Hol'de düzenlenen törene şehit polisin eşi Rabia Sekin ile kardeşi Fikret Sekin de katıldı. 37 eserin yarıştığı 'Şehit Polis Fethi Sekin Ulusal Anıt Heykel Yarışması'nda Can Akdaş'ın birinci olan heykelinin, kaidesiyle birlikte 5.5 metre yükseklikle Sekin'in şehit düştüğü adliye önüne dikileceği bildirildi.

Yarışmada birinciliği Can Akdaş, ikinciliği Ümit Öztürk, üçüncülüğü ise Hüseyin Yüce'nin eseri kazandı. Mansiyon ödülleri ise Harun Atalayman, Derya Ersoy - Ali Yaldır - Zafer Dağdeviren, Ferit Furuncu, Hüsnü Ertuğ Atlı ve Müge Olçum'a verildi. Derece giren eserler, 24 Mayıs'a kadar Kültürpark 1 No'lu Hol'de ziyaret edilebilecek.

Haber Ara