Dolar

32,2170

Euro

34,7555

Altın

2.453,60

Bist

10.318,03

İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu

İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 15:52:11

İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu
İzmir'in Torbalı ilçesinde düzenlenen operasyonda 45 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, ihbar üzerine Torbalı ilçesinde geri dönüşüm madeni yağ işletmeciliği yapan bir tesisi takibe aldı.

Ekiplerin yaptığı araştırmada piyasadan toplanan atık yağların bu işletmede solvent, tiner, gaz yağı, naftayla inceltilerek piyasa kaçak akaryakıt olarak sürüldüğü tespit edildi.

Jandarma ekipleri, M.B'nin kullandığı akaryakıt tankerini Yazıbaşı Mahallesi'nde durdurdu. Araçta yapılan aramada 4 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Daha sonra tesise de operasyon düzenleyen ekipler, burada da 41 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirdi.

Gözaltına alınan tanker şoförü M.B ile işletme sahipleri A.K, F.K. ve H.K, jandarmadaki işlemlerin ardından haklarından "akaryakıt kaçakçılığı yapmak" suçundan düzenlenen fezlekenin ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Ele geçirilen kaçak akaryakıtın kapalı kasa kamyonet ve minibüsler ile Bornova ilçesi Işıkkent bölgesinde bulunan kamyon, tır ve otobüs garajlarında piyasa fiyatının altında satıldığı iddia edildi.

Ucuz olması nedeniyle tercih edilen söz konusu akaryakıtın çevreye verdiği zararın yanı sıra yanıcı özelliğiyle can ve mal güvenliğini tehdit ettiği kaydedildi.

Haber Ara