Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İyi bir arkadaş arıyorsan, iyi bir arkadaş olmalısın

Arkadaş edinmenin ilk ve tek yolu arkadaş olmaktır. Bu konuda cesaretli olmak ve belki de ilk adımı atmak gerekir. Herhangi bir ilişkiye başlarken temel olarak, arkadaşlık kurulmak istenir.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-19 15:39:44

İyi bir arkadaş arıyorsan, iyi bir arkadaş olmalısın

Arkadaşlık kurmak, birçok tutarsızlığın ve değişimin yaşandığı, önemli bir süreci kapsar. Bu yüzden tek yönlü ilişkiler yerine iki yönlü ilişkiler kurmak gerekir. Bir arkadaşlığa başlarken ilk önce kendinizden vermelisiniz.

Arkadaş edinmek için ilk olarak başkalarının sizin için bir şeyler yapmasını istiyorsanız, siz de onlar için bir şeyler yapmalısınız. Bunun için insanlarla ilgilenerek, daha fazla arkadaş kazanabilirsiniz.

İyi bir arkadaş hem bir eleştirmen hem de en güçlü destekçidir. İyi bir arkadaş ile kendinizi güvende ve rahat hissedersiniz. Günümüzde, arkadaş olmak, iyi bir arkadaş bulmak çok zor olsa da yeni arkadaşlıklar, dostluklar kurmak için farklı birçok yol ve kural bulunmaktadır. Sizler için arkadaş edinme konusunda 5 altın kuralı sıralayacağız.

1.Gerçek Arkadaşlıklar Birbirine Destek Sunar

Bir arkadaşlıkta en önemli kuralların başında, birbirine destek olmak gelir. Arkadaşınıza herhangi bir konuda destek olmak, cesaretlendirici hareketlerde bulunmak, yakınlaşmanızı ve aranızda bir bağın oluşmasını daha da kolaylaştıracaktır. İyi bir arkadaş, arkadaşının başarısız olduğu durumlarda birbirine destek olmayı ve yerden kaldırmayı bilen kişilerdir.

İyi arkadaş, yanlış yapmamanız adına, ne pahasına olursa olsun sizi uyarır. Eleştirilere açık olur ve eleştirir. Destekleyici arkadaşlıklarda, kişiler neye ihtiyacınız olduğunu anlayan kişilerdir.

Karar ve fikirleriniz aynı çizgide olmasa bile, gerçek arkadaşlıklarda bu durum çok önemli değildir ve destek görür. Destekleyici bir arkadaş, günlük eylemlerinizin sizin için ne kadar önemli olduğunu bilir ve bu konuda arkanızda olan kişidir.

2.İyi Arkadaşlar Birbirlerini Değiştirmeye Çalışmaz

İki iyi arkadaşın, birbiri adına ne anlama geldiğini anlaması önemlidir. İki tarafın da kusurlarını kabul etmesi gerekir. Kusurların kabul edilmesi, her iki tarafın da birbirini değiştirmeye çalışmaması anlamına gelir.

Birbirini anlayan, yargılamayan kişiler, aralarında özel bir bağ kurarken, iyi arkadaş olma yolunda da ilerler. Önemli olan arkadaşına yalan söylemek değil, kalp kırmadan ve ne durumda olduğunu göz önüne getirerek, yargılamadan, birbirini değiştirmeye çalışmadan doğru olanı söylemektir.

Arkadaşlıklarınızda birbirinize zaman ayırmak, olumluyu yakalamak, beklentileri belirlemek gerekir. Bunun için birbirinize alan ayırmalı ve kendinizi en iyi şekilde ifade etmelisiniz.

3.Her Zaman Birbiriniz için Zamanınız Vardır

İyi arkadaşlar her zaman birbirini görmek için kendilerine zaman ayırırlar. Kalıcı dostluk kurmak, dostluğun daha kalıcı olmasını sağlamak için, beraber zaman geçirmek için çaba harcamak gerekir.

Eğer uzun mesafeli bir arkadaşlık kurmuşsanız, birbirinizi çok sık ziyaret etmeseniz bile, belli zamanlar içinde, birbirinize ayıracağınız zaman, arkadaşlık üzerinde olumlu bir etki sağlamaktadır.

İster yakın mesafe olsun ister uzak mesafe olsun, her zaman iletişim içinde olmak, önemlidir ve çaba gerektirir. Birbirinizin programına uyum sağlayarak, bir araya gelmek için zaman ayırmak, her iki taraf için de güçlü bir birlikteliğin adımları olacaktır.

4.İyi Arkadaşlar Birbirine Güvenir

İyi bir arkadaşlığın, uzun süren bir dostluğun temelinin en önemli altın kurallarından biri, birbirine güvenmektir. Siz ne kadar dürüst olursanız, karşınızdaki insan da size o kadar dürüst olur.

Dürüstlük, gelecekte iyi bir arkadaşlık ve dostluk kurmanın temel kurallarından biridir. Arkadaşınıza karşı dürüst olmak, günün sonunda zor bir konuşmanın yapılacağı anlamı taşısa da daha güçlü ve uzun süreli arkadaşlıkların da başlangıcı olacaktır.

Bu yüzden iyi arkadaşlıklarda dürüst olmak ve birbirine güven duymak en önemli kurallardan biridir. Sadece iyi haberlerde değil kötü haberlerde de arkadaşınızı kırmadan, nazikçe konuşabilir ve bu konuda birbirinizin kalbini kırmayacağınız üzerinde, güven duygusu aşılayabilirsiniz.

5.İyi Arkadaşlar Bağımsızlıklarına Önem Verir

İyi arkadaşlıklarda, arkadaşınızın bağımsızlığına önem vermeniz, kişisel alanlarına saygı duymak, artı puan kazandıracaktır. Birbiriniz dışında başka hayatlarınızın da olduğunu kabul etmek, bu hayatlara saygı göstermek, sağlıklı bir davranıştır.

İyi arkadaşlıklarda; birbirine güven duymak, desteklemek, bağımsızlıklarını tanımak, birbirine zaman tanımak, güçlü ve sağlıklı bir arkadaşlığın temellerini atacaktır. İyi arkadaşlıklarda yapmanız gereken tek şey, karşınızdaki insana karşı daha iyi olmak, karşıtarafı anlamak ve bunun için istekli olmaktır.

Bonus: Arkadaşlık Sitesi

Tüm bu altın kuralları göz önünde bulundurarak hayatınıza yeni insanlar katmayı düşünüyorsanız bir arkadaşlık sitesi olan arkadassitesi.net ile aradığınız arkadaşlıkları bulabilirsiniz. Türkiye'nin en çok üyesi olan ve tercih edilen ücretsiz arkadaşlık sitesi, arkadassitesi.net, gerçek profillerden oluşurken, profil onayı, gerçek profesyonel ekip tarafından gerçekleştirilmektedir. İstediğiniz kadın ya da erkek profillerini inceleyerek, kendinize uygun kişilerle arkadaşlık kurabilirsiniz. Daha fazla beklemeyin. Ücretsiz üyelik sistemiyle kaydolacağınız sitede, en iyi arkadaşınız sizi bekliyor olabilir.

Haber Ara