Dolar

44,5906

Euro

52,1497

Altın

6.804,59

Bist

13.595,48

İtalya'da görev yapan Türk akademisyenden Türkiye'ye çağrı: İtalyanlar bu hataya düştü, siz düşmeyin

İtalya'da görev yapan Türk akademisyen Senem Önen, koronavirüsle ilgili Türk vatandaşlarına hayati uyarılarda bulundu. Önen, İtalyanların okulların tatil edilmesine rağmen virüsü umursamayarak kalabalık ortamlara girerek büyük hata yaptığına dikkat çekti ve Türkiye'ye bu konuda daha dikkatli olunması çağrısı yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-16 17:25:44

İtalya'da görev yapan Türk akademisyenden Türkiye'ye çağrı: İtalyanlar bu hataya düştü, siz düşmeyin

İtalya'da görev yapan Türk akademisyen Senem Önen, koronavirüsle ilgili Türk vatandaşlarına hayati uyarılar yaptı. Önen, İtalyanların okulların tatil edilmesine rağmen virüsü umursamayarak kalabalık ortamlara girerek büyük hata yaptığına dikkat çekti ve Türkiye'ye bu konuda daha dikkatli olunması çağrısında bulundu.

"Koronavirüsün grip gibi algılanması çok ciddi bir hata." diyen Dr. Senem Önen, "Koronavirüse grip gibi denmesinin tek sebebi virüs kaynaklı olması. Herhangi bir şekilde ilacının olmaması. Griple olan tek benzerliği bu." ifadelerini kullandı.

"BOĞULARAK ÖLÜYORLAR"

Koronavirüse yakalanan kişilerin nefessiz kalıp boğularak öldüğünü belirten Dr. Önen, şunları söyledi:

"Siz burada İtalyalıların paylaştığı videoları görebiliyorsunuz. Balkonlarından balkonlarına müzik yapıyorlar. Böyle davranarak bir şekilde morallerini yüksek tutmaya çalışıyorlar ama hastanelerdeki görüntüler böyle değil. Yatak kapasitelerinin nasıl yetersiz kaldığını göremiyorsunuz. İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz. İnsanların ailelerinden uzak tek başlarına nasıl öldüğünü görmüyorsunuz."

"İtalya'da üç yüz yatak kapasitesi olan yere 3 bin kişi gelince yatak yetersiz kalıyor. Şu an burada doktorlar 'kimi kurtarabiliriz, kimi kurtaramayız' diye insan seçiyorlar."

"İTALYANLAR BU HATAYA DÜŞTÜ, EVDEN ÇIKMAYIN"

İtalyanların kalabalık ortamlara karıştığını belirten Dr. Önen Türkiye için şu uyarıyı yaptı:

"Durumun Türkiye'de bu seviyeye gelmemesi için zaruri durum olmadıkça evinizden çıkmamanız gerekiyor. Düğünler, nişanlar, konserler gibi kalabalık ortamlara girmemeniz gerekiyor."

İtalyanların virüsü dikkate almayarak okulların tatil edilmesine rağmen alışveriş merkezlerine ve kafelere gittiklerini söyleyen Önen, İtalyanların bu hataya düştüğünü belirterek evden çıkılmaması gerektiğini ifade etti.

tedbirleri baştan almadık virüs çıkalı kaç gün olmuş virüs olan ülkelerden gelenleri termal kameralarla baktılar 14 gün sonrada çıkıyo nasıl olacak bize hep onlardan geldi şimdi uçuşları durdursanız ne sınır kapılarını kapatsanız nolcak virüs zaten girmiş girmeden çinden irandan italyadan bir çok ülkeden gelenler zaten virüsü getirdi termal kamerayla sadece vücut ısısını ölçüyosun 10 gün sonra çıkarsa nasıl olacak baştan tedbiri alamadılar
hunkartensi
insan taşıyıcı olsa dahi farkında olmayabilir o yüzden çok doğruşu anda kalabalık ortamlar AVM ler ve marketler birde ülkemizde sağlık ocakları hafta sonlarıda bu vakaları tesbit edebilmek için yanlızca bu hastalıkla mücadele kapsamında nöbetçi bırakmalı bana göre en azından insanlar şüphelendiklerinde yetkili birisine görünebilmeli ki bu kişilerin yönlendirmesiyle hastahaneye gidebilmeli yoksa kafasına göre gidecek oda dolaşacağı anlamına gelir ki yolda geçen sürede kimlere denk gelecek bilinmez nasıl gideceğide var ama şüpheyle giderse taksiyle gidebilir maske takıp

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara