Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsviçre'li Türkler'den o manşete tepki var: 'Evet' diyeceğiz!

İsviçre Türk Federasyonu, Blick gazetesinin, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa değişikliği referandumunda hem Türkçe hem de Almanca 'Hayır oyu verin' çağrısına tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-14 10:11:34

İsviçre'li Türkler'den o manşete tepki var: 'Evet' diyeceğiz!

TİMETURK | HABER MERKEZİ

İsviçre Türk Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

"Biz İsviçre'de yaşayan Türkler İsviçre'yi çok seviyor, hem ekonomik hem de kültürel açıdan her türlü katkıyı yapıyoruz. İsviçre'deki referandum ve seçimler İsviçre'yi ilgilendirdiği için, buraya buradaki Türkler olarak bizler müdahil olmuyoruz. Zira bu İsviçre'nin içişleridir" ifadelerine yer verildi.

"EVET, DİYORUZ"

Açıklamada, İsviçre'de yaşayan hiçbir Türk'ün anavatanında diktatöryal bir yapıyı istemediği vurgulanarak, 16 Nisan'daki referandumda Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçileceği, parlamento, demokrasi, tüm kurul ve kuruluşlar ile Türkiye Cumhuriyeti'nin aynı şekilde muhafaza edileceği belirtildi.

Açıklamada, "Siz hayır demişseniz, biz vatan için millet için devlet için evet diyoruz" ifadesi kullanıldı.

1027619589

NE OLMUŞTU?

Blick gazetesi, ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda hem Türkçe hem de Almanca "Hayır oyu verin" çağrısında bulunmuştu. Almanca ulusal yayın yapan, aşırı sağcı ve provokatif haberleriyle tanınan gazete, manşetten verdiği haberinde, "Erdoğan'ın diktatörlüğüne hayır oyu kullanın" ifadesine yer vermişti. (Habere gitmek için TIKLAYINIZ)

İSVEÇ HÜKÜMETİ RAHATSIZ DEĞİL

Öte yandan İsveç hükümeti, Türk bakanların ziyaretlerinden rahatsız değil. Aksine bunun bir hak olduğunun altını çiziyorlar:

Konu ile ilgili ilk habere gitmek için (TIKLAYINIZ)

İsveç Baibakanı'nın açıklaması için (TIKLAYINIZ)

Haber Ara