Dolar

32,3742

Euro

34,7148

Altın

2.393,04

Bist

10.165,29

İşte PKK'nın Afrin kadrosu

PKK'nın, Suriye uzantısı PYD'ye destek için Afrin'e gönderdiği kadro deşifre oldu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 08:46:00

İşte PKK'nın Afrin kadrosu

Bu yılın Temmuz ayında ABD'nin yönlendirmesiyle Afrin'de yeniden yapılanmaya giden PKK'nın Suriye uzantısı PYD, yönetim kadrosu, eğitim, propaganda stratejisi ile savaş planında topyekün değişikliğe gitti.

Türkiye'nin İdlib hamlesi ile gözlem noktaları oluşturması ve PYD'nin hakimiyetindeki Afrin'i izleyebilecek noktalara konuşlanması sonrasında PYD de köy halkını silah altına almaya başlamış ve atış talimleri yaptırmıştı. Geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir gözlem noktasına da saldıran örgütün Afrin'deki yapısı deşifre oldu.

4 BÖLGE ve YERALTI TÜNELLERİ

Yeni Şafak'ın haberine göre saldırı amaçlı yapılan değişiklik kapsamında Kandil'den 500 PKK'lı PYD'ye destek amacıyla bölgeye gönderildi. Habere göre bu ekip, Afrin'i dört bölgeye ayırarak yeraltı tünelleri ve 4 aşamalı sınır mukavemet hattı kurdu.

ELEBAŞILARI TÜRKİYE'DEN

Habere göre PKK, Afrin'deki yönetimde bulunan ‘Renas' kod adlı PKK'lının yerine Türkiye kökenli Mahmud Berhadan'ı atadı.

YÖNETİM İLE 'RENAS' ARASINDA GERGİNLİK YAŞANMIŞTI

2014 yılından bu yana sözde askeri sorumluluğunu yapan ‘Renas' kod adlı PKK'lının yerine getirilen Mahmud Berhadan, eylül ayında Cinderesi bölgesinde örgütün tüm sorumlularını biraraya getirerek bir toplantı yaptı. Cezire bölgesindeki PKK-PYD'lilerin Suriye'nin 3'te birini ele geçirdiğini söyledi ve Afrin'den Akdeniz'e inemeyen yönetimi ihanetle suçladı.

İNFAZ EDİLDİLER

Cinderesi'nde yapılan toplantıda alınan karar gereği, 1 hafta sonra üst düzey iki isim, Raco bölgesinde PKK tarafından infaz edildi. İnfaz edilen ‘Çekdar' asayiş, ‘Hogar' ise örgütün sınırdan sorumlu isim olarak görev yapıyordu.

3_43

ÖRGÜTE İNSAN KAYNAĞI BULMAYA ÇALIŞIYORLAR

PKK elebaşılarından Murat Karayılan'ın Afrin'e sözde ‘komutan' olarak gönderdiği Mahmud Berxadan, ilk iş olarak ‘her aileden en az bir kişiye örgüte katılma mecburiyeti' getirdi. Daha önce cephe zorunluluğu olmayan memurların da silah altına alınması zorunluluğu getiren Berxadan, ayrıca önceki dönemde ‘cephede ölen herhangi bir PKK'lının kardeşlerini savaştan muaf tutan' uygulamayı da kaldırdı. PKK ayrıca silah altına alınma ve eğitim yaşını da 18'den 13'e düşürdü. Daha önce 37 olan üst limit ise 65'e yükseltildi.

KAMPLAR YERALTINA ÇEKİLDİ

250 ila 1500 kişi arasında değişen grupları 25-30'ar kişilik küçük timlere bölerek bunları kapalı alanlarda eğitime tabi tutmaya başladı. Ailelerinden zorla koparılan 13-18 yaşındaki kız ve erkek çocuklar Fadıl Roji tarafından hazırlanan özel kamplara alınırken, yaşları 40 ila 65 arasında değişen yüzlerce Afrinli de sözde ‘Afrin Komünü' tarafından uygulanan silahlı eğitime mecbur kılınıyor.

Haber Ara