Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İstanbul'un kalbi Kudüs için atıyor! 'İşgale karşı ses ver'

Türkiye'de birçok sendika ve sivil toplum kuruluşu, Taksim'de bir araya gelerek ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşımasını ve Gazze sınırında yaptığı katliamı protesto edecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-14 16:30:40

İstanbul'un kalbi Kudüs için atıyor! 'İşgale karşı ses ver'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

ABD bugün, 120'den fazla ülkenin kınama kararına rağmen Tel Aviv'deki Elçiliği'ni Kudüs'e taşıdı. Elçilik içerisinde kutlama ve açılış töreni varken dışarıda ise katliam yaşandı. 40'tan fazla Filistinlinin şehit edildiği Gazze sınırındaki gösterilerde, yüzlerce sivil de yaralandı. Şehit edilenler arasında beş çocuk olduğu öğrenildi.

TAKSİM'DE SAAT 19.00'DA

Türkiye'nin birçok ilinde de protesto gösterileri düzenleniyor. İstanbullular da bu akşam 19.00'da Taksim'de buluşacak. 

Taksim'deki protesto gösterilerine birçok sendika ve sivil toplum kuruluşu katılacak.

ALİ YALÇIN TWİTTER'DAN DUYURDU

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Ali Yalçın, protestoyu Twitter'dan böyle duyurdu:

2018-05-14_09h00_59

BAŞKANIN KIZI ve YAHUDİ DAMADI AÇILIŞTA

ABD Başkanı'nın kızı Ivanka Trump ile damadı ve danışmanı Yahudi Jared Kushner'in de aralarında bulunduğu ABD heyeti açılış törenine katılmak üzere dün İsrail'e ulaştı. Büyükelçiliğin taşınacağı caddeye İsrail ve ABD bayraklarının yanı sıra "Siyon dostu Trump" ve "Trump İsrail'i büyük yaptı" yazılı billboardlar asıldı. ABD Başkanı Trump'ın ise törene telekonferans yoluyla katılması bekleniyor.

Filistinlilerin protestoları sebebiyle teyakkuz halinde olan İsrail polis ve askeri Gazze'ye tehdit bildirileri attı, Ordu Sözcüsü Facebook'tan "tel örgülere yaklaşmayın" çağrısında bulundu. Kudüs'te ise Pazartesi (bugün) ve Salı (yarın) ezan okunması yasaklandı.

TRUMP'IN KARARI

ABD Başkanı Trump, 6 Aralık 2017'de, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını ve ABD Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınması talimatı verdiğini açıklamıştı. ABD yönetimi büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e 14 Mayıs'ta taşıma kararı almıştı. Karar, bölgesel ve uluslararası düzeyde ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda büyük tepkiyle karşılanmıştı.

DdGZPNHXUAIEAWI

İHH'DAN MESAJ

İHH İnsani Yardım Vakfı da bu akşam 19.00'da Taksim'deki protesto gösterisine ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

İşte o paylaşım:

İsrail'in işgal ve katliamlarına tepkisiz kalmamak için bu akşam saat 19.00'da Taksim Tünel'deyiz.

DdKgAQzXcAEoIn1

YEDİ HİLAL VE AGD'DEN DE ÇAĞRI VAR

Yedi Hilal Dendeği ve Anadolu Gençlik Derneği'nden de açıklama geldi. 

Yedi Hilal resmi Twitter hesbaından "ABD'nin İsrail işgalini meşrulaştırmaya yönelik gerçekleştirdiği büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına ve siyonistlerin Kudüs'ü işgal çağrılarına karşı bu akşam 19.00'da Taksim Tünel'de buluşuyoruz" mesajı paylaşıldı.

Anadolu Gençlik Derneği ve Millli Gençlik Vakfı Başkanı Salih Turan da Twitter hesabından bir video mesaj paylaşarak "Anadolu Gençlik Kadroları olarak bugün saat 19:00'da Taksim'de yapılacak olan eyleme bütün teşkilatlatımızla birlikte destek olacağız" dedi.

DdJqwpiXkAAif35

Haber Ara