Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrailli solcular Trump'ın 'sadakatsizlik' söylemlerinden rahatsız oldu

ABD Başkanı Trump, 'Demokratlara oy veren Amerikalı Yahudiler sadakatsizlik ediyor' sözleri tartılma yarattı. İsrail'deki solcu politikacılar yine bir antisemitizm örneği olarak gördükleri sözlere tepkili.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-23 12:59:23

İsrailli solcular Trump'ın 'sadakatsizlik' söylemlerinden rahatsız oldu

TIMETURK | HABER MERKEZİ

The New Arab'ın haberine göre İsrail'deki solcu politikacılar ABD Başkanı Trump'ın sözlerine cevap vermediği ve kınamadığı için Başbakan Benyamin Netanyahu'yu eleştirdi.

Haberde Netanyahu'nun Partisi Likud'dan da konuya ilişkin eleştiri gelmediği, yourm yapmaktan kaçınıldığı belirtili. Adı açıklanmayan bir Likud yetkilisi "Bu bir kampanya konusu değil. Yapmak istediğimiz son şey, Amerikan siyasetine müdahale etmek. İki tarafla da arkadaş olduğumuzu söylemeliyiz" dedi.

Bu yorum İsrailli solcular tarafından öfkeyle karşılandı. Ortak Liste Knesset üyesi Ofer Cassif, "Normal bir dünyada, ülkesinin Yahudileri hakkında böyle bir konuşma yapan bir başkan, İsrail Başbakanı'ndan ağır eleştiriler alır" dedi.

Filistinli İsrail vatandaşı ve milletvekili Ayman Odeh, İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçlarla iligli hem Trump hem de Netanyahu'u eleştirdi. “Trump'ın söylediğinden daha iğrenç olan tek şey, Bibi'nin (Netanyahu) ikiyüzlü sessizliği” dedi.

Demokrat Birlik Partisi üyesi Tamar Zandberg, Trump'ı doğrudan antisemitizm ile suçladı. “Azınlıkların sadakatleriyle ilgili şüphe uyandırmak Yahudi halkına nesiller boyu yöneltilen bir suçlamaydı. Bugünse Netanyahu, Trump ve diğer liderlerin liberal karşıtı ittifakını birleştiriyor. İlk özür dileyen Netanyahu olmalıydı. Çünkü Trump'ın söylemine benzer bir ifade kullanan ve solun Yahudi olmayı unuttuğunu ilk söyleyen oydu” dedi.

ABD'nin 2016'daki son başkanlık seçimlerinde Amerikalı Yahudilerin yüzde 71'i Hillary Clinton'a oy verdi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1176028_2

Haber Ara