Dolar

32,3369

Euro

35,1182

Altın

2.235,55

Bist

8.731,47

İsrailli gazeteci Levy: Yüzyılın anlaşması, yüzyılın şakasıdır

İsrail’in etkin gazetelerinden Haaretz’in köşe yazarı Gideon Levy, köşesinde kaleme aldığı makalesinde, ABD Başkanı Trump’ın Yahudi damadına hazırlattığı ve Ramazan’dan sonra açıklanması beklenen, “Yüzyılı Anlaşması” ile ilgili ilginç değerlendirmede bulundu. Levy, “Yüzyılın Anlaşması, Yüzyılın Şakasıdır” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-25 15:02:27

İsrailli gazeteci Levy: Yüzyılın anlaşması, yüzyılın şakasıdır

buyuk_79

ABD Başkanı Trump'ın Yahudi damadına hazırlattığı ve Ramazan'dan sonra açıklanması beklenen, 'Yüzyılı Anlaşması' ile ilgili İsrail basınında da ilginç ve aykırı yazılar çıkıyor.
Gazetecilik hayatında, otuz yıl boyunca neredeyse her hafta işgal altındaki bölgeleri ziyaret ederek gördüklerini adil bir şekilde köşesinde paylaştığı için İsrail hükümeti ve radikal Yahudilerin tepkisini çeken gazeteci- yazar Gideon Levy, Haaretz gazetesindeki köşesinde yazdığı makale, yine Netanyahu hükümeti ve radikal Yahudilerin tepkisini çekecek. Yazar Levy, ‘Yüzyılın Anlaşması'nı, ‘Yüzyılın şakası' olduğunu söyledi.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ÖLDÜ"

'Yüzyılın Anlaşması'nı eleştiren Levy, şunları söyledi:
“İki devletli çözüm öldü. Çok fazla yerleşimci, geri dönüşü olmayan bir durum oluşturdular. Şimdi neredeyse 700.000 yerleşimcimiz var ve kimse onları tahliye etmeyecek ve hiç kimse onları tahliye etmeye niyetli olmayacak. Tahliye olmadan Filistin devleti kurulmaz; bu bir şaka.”

"GAZZE KORKUNÇ BİR HAPİSHANE"

Yüzyılın Anlaşması' planını hazırlayan Trump'ın damadı Kushner'in hazırladığı planın ciddiye alınmayacağını belirten Levy, bu insanların tamamen tek taraflı olduğunu, Filistin ile İsrail arasında arabulucu olamayacağını söyledi.
Kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nin 2020 yılında ‘yaşanmaz' olacağını belirten Levy, “Bu anlaşma oradaki Filistinlileri esaretten kurtaramaz. Gazze korkunç bir hapishane.

Gazze için plan yok, çünkü kimse umursamıyor. Avrupa bile umrunda değil. ABD'den bile bahsetmiyorum. Herkes sessiz ve hareketsiz hale geldi. Felaket gelene kadar. Ama burada olmadığı sürece kimse umursamıyor. ” dedi.

Haber Ara