Dolar

32,4430

Euro

34,7292

Altın

2.436,69

Bist

9.915,62

İsrailli diplomat Chorev, Tel Aviv hükümetini uyardı: Türkiye, İsrail’in deniz erişimini engelleyebilir

Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakatın jeopolitik etkilerinin büyük olacağını belirterek İsrail hükümetini uyaran eski Atom Enerjisi Komisyonu Direktörü Chorev, Türkiye'nin İsrail'in denize erişimini engelleyebileceğini, Türkiye tarafından belirlenen bölgeden geçen bir gemiyi alıkoyabileceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-28 17:05:36

İsrailli diplomat Chorev, Tel Aviv hükümetini uyardı:  Türkiye, İsrail’in deniz erişimini engelleyebilir

Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşma, işgal devleti İsrail'de de yakından takip ediliyor.

İsrail'in eski Atom Enerjisi Komisyonu Direktörü Shaul Chorev, Türkiye ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası”yla ilgili Tel Aviv hükümetini uyardı ve acil tedbir alınmasını istedi.
 
İsrail basınına açıklamalarda bulunan Shaul Chorev, Türkiye'nin belirlenen bölgeden geçen herhangi bir gemiyi alıkoyma, inceleme ve soruşturma işlemine tabi tutabileceğini söyledi. Malların ithalatı ve ihracatı için Akdeniz'in hayati önemde olduğunu belirten Chorev, İsrail için bu anlaşmanın kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, Aralık aynın başında Türk donanmasının İsrail'e ait araştırma gemisini engellediğini örnek gösterdi.

İsrail'in eski Atom Enerjisi Komisyonu Direktörü Chorev, Türk donanma gemisinin İsrail gemisinin Türk karasularında olduğunu iddia ederek bölgeden acilen ayrılmasını istediğini söyledi. İsrailli diplomat Chorev, bu olayın gelecek olayların bir işareti olabileciğine dikkat çekti.
 
İsrail hükümetini uyaran Chorev, "İsrail, Akdeniz'de yeni bir gerçeği göz önünde bulundurmalıdır. Türkiye'nin eylemlerini önemli bir stratejik tehdit olarak görmeli ve buna yanıt vermek için neler yapabileceğini düşünmelidir. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez al-Sarraj tarafından imzalanan anlaşmanın büyük jeopolitik etkileri var." dedi.

Haber Ara