Dolar

32,4461

Euro

34,7427

Altın

2.435,55

Bist

9.915,62

İsrailli aileye silahlı saldırı

İsrail ordusu, Batı Şeria'da dört çocuklarıyla beraber araçlarıyla seyahat eden İsrailli bir çiftin vurularak öldürüldüğünü açıkladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-02 05:26:29

İsrailli aileye silahlı saldırı

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; İsrail acil yardım hizmetlerinden yetkililer, 30'lu yaşlarındaki çiftin Yahudi yerleşimleri Itamar ve Elon Moreh arasında seyahat ederken vurulduklarını söyledi.

Çiftin çocukları saldırıda yaralanmadı.

İsrail Savunma Gücü, silahlı saldırıda doğrudan çiftin araçlarının hedef alındığını söyledi ve Filistin kenti Beyt Furik yakınlarındaki olay yerinde arama yapıldığını kaydetti.

Saldırı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Filistin Yönetimiyle barış görüşmelerine devam etmeye hazır olduğunu söylemesinden saatler sonra gerçekleşti.

Netanyahu, New York'taki BM Genel Kurulu'nda müzakereleri 'derhal ve koşulsuz olarak yeniden başlatabileceğini fakat Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın ilgilenmediğini ' söyledi.

Netanyahu, "İki devlet, iki millet görüşüme bağlılığımı koruyorum" dedi.

BM'de konuşan Abbas ise, İsrail'in devamlı olarak ihlal ettiğini öne sürdüğü anlaşmayı artık bağlayıcı bulmadıklarını ifade etmiş ve İsrail'in yerleşimlere son vermeyi ve Filistinli tutukluları serbest bırakmayı kabul etmediğini belirtmişti.

Haber Ara