Dolar

32,4535

Euro

34,7452

Altın

2.437,86

Bist

9.915,62

İsrail savunma şirketleri Avrupa'daki varlığını artırıyor

İsrail'in en büyük üç savunma şirketi, 2018'de Avrupa'ya 2 milyar dolarlık satış gerçekleşti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-28 11:42:45

İsrail savunma şirketleri Avrupa'daki varlığını artırıyor

İsrailli savunma şirketleri, aviyonik sistemler, elektronik savaş ve komuta kontrol sistemleri gibi teknolojilerle Avrupa'daki satışlarını artırıyor.

ALMANYA İLE UZUN SOLUKLU ANLAŞMA

İsrailli Rafael Advanced Defense Systems şirketi, 18 Kasım'da, Almanya ile Spike füzesi teslimatına yönelik uzun soluklu bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma kapsamında tedarik edilecek 1.500 adet İsrail yapımı dördüncü nesil taşınabilir güdümlü tanksavar füzesi Spike için, 221 milyon dolarlık imzalar atıldı.

Spike anlaşması, Avrupa'da genişlemeyi hedefleyen İsrail silah endüstrisinin en önemli anlaşmalarından biri.

İSVİÇRE ORDUSU, İSRAİL İLE YAZILIM İÇİN ANLAŞTI

29 Ekim'de ise İsviçre Silahlı Kuvvetleri, taktiksel yazılım için İsrail şirketi Elbit Systems'i seçti.

PORTEKİZLE ELEKTRONİK SAVAŞ SİSTEMLERİ ANLAŞMASI

Firma İsviçre'nin yanı sıra Portekiz'le de 50 milyon dolarlık elektronik savaş sistemleri anlaşması imzaladı.

İTALYAN SAHİL GÜVENLİKLE KIZILÖTESİ SİSTEMLER İÇİN ANLAŞMA

İtalya'nın sahil güvenlik botlarına elektro-optik ve kızılötesi sistemler sağlamak için İsrail Havacılık ve Uzay Sanayii (IAI) ile anlaştı.

1_242

"AVRUPALI ORTAKLARLA YAKIN İLİŞKİ KURMAK İSTİYORUZ"

Defense News konuşan Rafael Advanced Defense Systems şirketinin Pazarlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Ariel Karo, şirketin Avrupalı ​​ortaklarla yakın ilişkiler kurmaya niyetli olduğunu söyledi.

Karo, "Burada yerel endüstrilerle işbirliğimizi derinleştireceğiz. Araç modernizasyonu, hava kuvvetleri iyileştirme gibi Avrupa'daki önemli projelerde yer almak için sabırsızlanıyoruz" dedi.

"İSVİÇRE STRATEJİK ORTAK"

Elbit Systems Yönetim Kurulu Başkanı Bezhalel Machlis ise, İsviçre'yi stratejik bir pazar olarak gördüklerini belirterek bu ülkede endüstri işbirliğini genişletmek istediklerini söyledi.

IAI'nın Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Eli Alfassi, Avrupa'da Almanya ve İngiltere'yi pazar olarak gördüklerini belirtti. 2018 yılında toplam 395 milyon dolarlık satış sağladıklarını belirten Alfassi, 2019'un ilk iki çeyreğinde 274 milyon dolarlık imzalar atarak daha yüksek bir performans sergileyeceklerini söyledi.

POLONYA İLE MASADALAR

Yunanistan, Hollanda, gibi birçok ülkeyle silah ve savaş sistemleri anlaşmaları imzalayan İsrailli şirketler, Polonya'yla anlaşmaların 2. aşaması için pazarlık masasında.

2_239

NATO-RUSYA GERİLİMLERİ İSRAİLLİ ŞİRKETLERE YARIYOR


Star'ın haberine göre özellikle son dönemlerde artan NATO-Rusya gerilimlerini tehdit olarak algılayan Avrupalı devletler, savunma bütçelerini artırma yoluna gidiyor. Durumdan kar elde etmek isteyen İsrail ise ülkelerin ihtiyaçlarına göre sistemler pazarlayarak anlaşmalar imzalıyor.

İsrailli şirketler, Avrupa ve Amerikalı birçok rakibiyle ciddi bir rekabete girmeden Avrupa'daki silah satışlarını artırıyor.

İsrail'in özellikle Amerikalı şirketlere sağladığı geliştirici ürünler, rekabet yerine ortaklık kapılarını aralıyor.

Örneğin David's Sling, İsrailli Rafael Advanced Defence Systems ve Amerikalı Raytheon tarafından ortaklaşa geliştirildi. SkyCeptor füzelerinin Patriot bataryaları ile kullanılabilmesi de yine rekabet yerine birlikte satışı sağlıyor.

 

Haber Ara