Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrail sandık noktalarına kamerayla gidilmesi yasaklandı

İsrail Merkez seçim Komitesi Başkanı, gelecek ay yapılacak seçimlerde partilerin kameralarla donatılmış görevlileri sandık noktalarına göndermesini yasakladı. Yeni durumda Arap vatandaşların oy kullanırken daha rahat hareket edeceği belirtiliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-27 17:29:29

İsrail sandık noktalarına kamerayla gidilmesi yasaklandı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Karar, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun Likud Partisi için “acı verici bir yenilgi” olarak tanımlandı.

Netanyahu, son seçimlerde sandıklara fanatik Yahudi binlerce görevli göndermiş, bu görevliler İsrail vatandaşı Arapları kameraya alıp, tehdit etmişti. Likud Partisi, bu adımın sçemen sahtekarlığı sebebiyle yapıldığını söylemiş fakat herhangi bir kanıt bulunamamıştı.

Bu eylem, seçmenleri korkuttuğu gerekçesiyle muhalefet tarafından eleştirilmişti.

Merkez Seçim Komitesi başkanı Hanan Melcer “mevcut seçim yasasında yazılı olmadığı halde böyle bir uygulamaya izin veren seçim komitesinin yasallığı konusunda şüpheciliğini dile getiren Avukat General Avichai Mandelblit görüşünün benimsendiğini" belirtti.

Bununla birlikte, oy kullanma noktalarına gerektiği zaman açılmasına izin verilecek kameraların yerleştirildiği bir pilot uygulama da başlatıldı.

Karar, Likud'un bu konuda daha fazla kişiyi görevlendirme konusunda açıklama yapması ve bunun için yaklaşık iki milyon şekel ayırdığını duyurması üzerine geldi.

Ortak Liste başkanı Ayman Odeh, Komisyon'un kararını memnuniyetle karşıladı: “Likud'un kaybı Arap vatandaşları ve tüm demokratik arena için bir zafer."

Polis şu ana kadar seçmen sahtekarlığı konusunda sadece Afula ve Kisra-Sumei kentlerinde iki resmi soruşturma başlattı. Her iki kent de Nisan ayında Likud Partisi tarafından hedef alınmamıştı.

Haber Ara